ΚΚΕ: “Η επίκληση στη “δημοκρατία” θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν”

 ΚΚΕ: “Η επίκληση στη “δημοκρατία” θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν”

Η ανοχή και η στήριξη σε αυτή τη βαρβαρότητα στο όνομα του “μικρότερου κακού” είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο».

Αυτό που επείγει στη Γαλλία και σε κάθε χώρα είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον κάθε φορά κυβερνητικό διαχειριστή της τονίζει το ΚΚΕ με αφορμή την επανεκλογή Μακρόν στη Γαλλία υπογραμμίζοντας ότι η επίκληση στη «δημοκρατία» θα είναι το άλλοθι του προέδρου Μακρόν για να συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση κατά του γαλλικού λαού.

Εκτέλεσαν γνωστό άνθρωπο της νύχτας στα Δερβενοχώρια

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η ανοχή στη βαρβαρότητα στο όνομα του «μικρότερου κακού» στην πραγματικότητα ρίχνει «νερό στο μύλο» της ακροδεξιάς και οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών αναφέρει τα εξής:

«Η επίκληση στη «δημοκρατία» θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν για να συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματα του γαλλικού λαού, ρίχνοντας έτσι κι άλλο «νερό στο μύλο» της αντιδραστικοποίησης και της ακροδεξιάς. Γι’ αυτό και το επείγον στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον -κάθε φορά- κυβερνητικό διαχειριστή της.

»Μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και να ηττηθούν πραγματικά οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις. Αντίθετα η ανοχή και η στήριξη σε αυτή τη βαρβαρότητα στο όνομα του «μικρότερου κακού» είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο».

Μανώλης Δράκος