• 21 Οκτωβρίου, 2021

ΚΚΕ για ελληνοτουρκικά: Καταρρίπτονται οι μύθοι για τους “ισχυρούς συμμάχους”

 ΚΚΕ για ελληνοτουρκικά: Καταρρίπτονται οι μύθοι για τους “ισχυρούς συμμάχους”

Σχόλιο για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, που αναφέρει ότι η έξαρση της επιθετικότητας από τη γειτονική χώρα, καταρρίπτει τους μύθους για τους «ισχυρούς συμμάχους».

«Η νέα έξαρση της επιθετικότητας της τουρκικής άρχουσας τάξης καταρρίπτει τους μύθους της κυβέρνησης για τα “ήσυχα καλοκαίρια”, αλλά και για τους “ισχυρούς συμμάχους” και τα “εξοπλιστικά προγράμματα”, που δήθεν αποτελούν εγγύηση ειρήνης κι ασφάλειας», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ακόμη, επισημαίνει: «Οι αιτίες που τροφοδοτούν τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά αντίθετα δυναμώνουν, σ’ ένα παγκόσμιο περιβάλλον οξύτατων ανταγωνισμών και ανακατατάξεων. Είναι η άλλη όψη των παζαριών για διευθετήσεις με ΝΑΤΟϊκή σφραγίδα σε Αιγαίο και Κυπριακό. Σ’ αυτό το περιβάλλον η Τουρκία αντιμετωπίζεται απ’ τους “ισχυρούς συμμάχους μας” – ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ – ως πολύτιμος στρατηγικός εταίρος, τροφοδοτώντας την επιθετικότητα, τις προκλήσεις της, την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Γι’ αυτό δεν χωράει κανένας εφησυχασμός».