• 29 Νοεμβρίου, 2021

Κινητοποίηση εργαζομένων στον τουρισμό – Ένταση στο υπ. Εργασίας (εικόνες)

 Κινητοποίηση εργαζομένων στον τουρισμό – Ένταση στο υπ. Εργασίας (εικόνες)

Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν από τις 12 το μεσημέρι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό και τα ξενοδοχεία, μετά από κάλεσμα του κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στον Επισιτισμό – Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία Ν. Αττικής.

Κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο του υπουργείου, καθώς ο υπουργός Εργασίας δεν εμφανίστηκε προκειμένου να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους. 

Μετά το υπουργείο Εργασίας, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν προς τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων που βρίσκεται επίσης επί της Σταδίου όπου εισήλθαν στο κτίριο και απαιτούν εκεί να προσέλθει προκειμένου να γίνει συνάντηση, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, ο οποίος τελικά λίγη ώρα αργότερα ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και επίκειται άμεσα συνάντησή τους, ενώ οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από τα γραφεία της ΠΟΞ.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, όχι οι όμιλοι του Τουρισμού, ενώ χαρακτήρισαν κοροϊδία τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες, απαντώντας σε αυτές, με τη σημερινή κινητοποίηση. Παράλληλα κάλεσαν στο συλλαλητήριο που προετοιμάζουν στις 28 Μάη στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες αγωνιστικές δράσεις και παρεμβάσεις θα γίνουν εκείνη την ημέρα, αλλά και μέχρι τότε σταδιακά, και σε άλλες πόλεις.