• 27 Ιουλίου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Τα σχολεία δεν πρέπει να ξανακλείσουν

 ΚΙΝΑΛ: Τα σχολεία δεν πρέπει να ξανακλείσουν

Την άμεση διαμόρφωση σχεδίου για την εφαρμογή της φυσικής λειτουργίας των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά, προτείνει το ΚΙΝΑΛ, μέσω ανακοίνωσης του Τομέα Παιδείας του κόμματος.

Με δεδομένο ότι παραμένει δυσμενής η πρόβλεψη για την εξέλιξη της πανδημίας, το ΚΙΝΑΛ προειδοποιεί:

«Αν χαθεί και η επόμενη σχολική χρονιά – τρίτη κατά σειρά -, τότε δεν θα μιλάμε για “Μαθησιακό Κενό” αλλά για μείζον “Μορφωτικό και Παιδαγωγικό Έλλειμμα”, με σοβαρές κοινωνικές και εθνικές επιπτώσεις».

Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ επικρίνει την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης καθώς δεν αξιοποίησαν τις προτάσεις του, αλλά και των εκπαιδευτικών φορέων για καλύτερη φυσική λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με τον τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ, «δύο μέτρα απαιτούνται για να διαμορφωθούν τώρα όμως οι κατάλληλες συνθήκες για τη φυσιολογική λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά: α) υγειονομική προστασία όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών (εμβολιασμός, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα κλπ) και β) προσλήψεις επιπλέον εκπαιδευτικών, για να καλυφθεί το μαθησιακό κενό των μαθητών των δύο χρόνων με προγράμματα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης σε όλες τις τάξεις των σχολείων».

Επίσης, το ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι το σημερινό κόστος για τη διασφάλιση αυτών των προϋποθέσεων είναι απείρως μικρότερο από το μακροπρόθεσμο κόστος (εθνικό, κοινωνικό, οικονομικό).