ΚΙΝΑΛ: “Στην πάνω και κάτω πλατεία βρέθηκαν και οι δυο, γιγαντώνοντας τον λαϊκισμό και εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού”

 ΚΙΝΑΛ: “Στην πάνω και κάτω πλατεία βρέθηκαν και οι δυο, γιγαντώνοντας τον λαϊκισμό και εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού”

Θέση στην αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πήρε το Κίνημα Αλλαγής – μία αντιπαράθεση, που ξέσπασε με αφορμή την απουσία κομμάτων από το κοινοβούλιο την ώρα της ομιλίας Ζελένσκι, αλλά και την αποχώρηση βουλευτών από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν εμφανίστηκε στις οθόνες ο πρώτος από τους δύο μαχητές του ναζιστικού τάγματος Αζόφ της Ουκρανίας.

«Δυστυχώς, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιούν κάθε ευκαιρία για να διχάσουν τους πολίτες. Δεν έμαθαν από τα λάθη τους, που πήγαν τη χώρα πίσω. Τους θυμίζουμε ότι στην πάνω και κάτω πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν και οι δυο στην αρχή, γιγαντώνοντας τον λαϊκισμό και εκκολάπτοντας το αυγό του φιδιού», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη, αναφερόμενη στα περί «πάνω και κάτω πλατείας» της ΝΔ, η οποία, με ανακοίνωσή της, παραλλήλισε με έναν τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα με τον καταδικασμένο για εγκλήματα ναζιστή, Ηλία Κασιδιάρη.

Ανάλυση για την επίσκεψη Νούλαντ/ Ελληνοτουρκικά: Ο κίνδυνος μπροστά μας…

«Χθες, ο Πρόεδρος της Βουλής υπέπεσε σε ένα απαράδεκτο θεσμικό ατόπημα, δίνοντας το λόγο σε μαχητές του τάγματος Αζόφ. Ατόπημα, που μας προσέβαλε όλους και για το οποίο δεν υπάρχουν δικαιολογίες», ξεκαθαρίζει το ΚΙΝΑΛ.

Και προσθέτει: «Λυπούμαστε που ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ούτε ενώπιον της Κυπριακής Βουλής. Παραμένουμε σταθερά δίπλα στον ουκρανικό λαό. Καταδικάζουμε την εισβολή του κ. Πούτιν και κάθε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η στάση μας έχει σταθερά αξιακά χαρακτηριστικά», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Μανώλης Δράκος