• 16 Μαΐου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία τα 300 νέα λεωφορεία

 ΚΙΝΑΛ: Ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία τα 300 νέα λεωφορεία

“Ωρολογιακή βόμβα” χαρακτηρίζει τα νέα λεωφορεία που παρέλαβε η κυβέρνηση, το Κίνημα Αλλαγής.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι τα νέα λεωφορεία, τα οποία παρελήφθησαν στην παρουσία του Πρωθυπουργού, δεν πληρούν τον απαράβατο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο να έχουν ανοιγοκλειόμενα πλευρικά παράθυρα.

“Για μια ακόμη φορά σε κρίσιμες ώρες η ΝΔ αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και να επιτελέσει το καθήκον της”, σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Ακατάλληλα είναι τα 40 λεωφορεία που παρέλαβε η Κυβέρνηση με την παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού.

Δεν πληρούν τον απαράβατο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υπογράφει η σύμβαση, ότι ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα πλευρικά παράθυρα θα πρέπει να είναι ανοιγοκλειόμενα.
Γεγονός που το Υπουργείο Μεταφορών απέκρυψε προκειμένου να γίνει η φιέστα του κ Μητσοτάκη.

Ο συνωστισμός όμως στα μέσα μαζικής μεταφοράς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας, όλη αυτή την περίοδο. Με την Κυβέρνηση να εξαγγέλλει 300 νέα λεωφορεία εδώ και 9 μήνες.

Για μια ακόμη φορά σε κρίσιμες ώρες η ΝΔ αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και να επιτελέσει το καθήκον της.

Απαιτείται άμεση προσαρμογή στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να μη δημιουργηθεί νέα ωρολογιακή βόμβα για την εξάπλωση της πανδημίας.