• 5 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΙΝΑΛ για το lockdown : “Έλλειψη στρατηγικής και διαρκείς αστοχίες από την κυβέρνηση”

 ΚΙΝΑΛ για το lockdown : “Έλλειψη στρατηγικής και διαρκείς αστοχίες από την κυβέρνηση”

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση του συστήματος υγείας με φόντο την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού, εξαπολύει το ΚΙΝΑΛ.

«Η δεύτερη φάση της πανδημίας είναι πιο απειλητική από την πρώτη. Αλλά χαρακτηρίζεται κυρίως από την έλλειψη στρατηγικής της κυβέρνησης και διαρκείς αστοχίες.

Είμαστε κοντά στο καθολικό lockdown και το σύστημα δημόσιας υγείας κοντά στην ασφυξία.

Πριν από ένα μήνα, ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του δήλωναν ότι δεν υπάρχει περίπτωση για lockdown. Αλλά οι «τρύπες» στο σχεδιασμό τους οδήγησαν στο lockdown της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και την πιθανότητα για την Αττική», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει:

Οριστικό: Kαθολικό lockdown για ένα μήνα, λουκέτο σε γυμνάσια και λύκεια – Δηλώσεις Κικίλια

«Με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Κίνημα Αλλαγής για τις αντοχές των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι φανερό πως γρήγορα οι ΜΕΘ θα γεμίσουν. Δίχως προστασία για τους υγειονομικούς και το προσωπικό των νοσοκομείων, όπως εμείς έχουμε ζητήσει. Δίχως προσλήψεις προσωπικού που είναι απαραίτητες.

Την ίδια στιγμή, βλέπουμε στελέχη της ΝΔ να τα βάζουν με τους επιστήμονες, επιχειρώντας με επικοινωνιακούς όρους να διαχειριστούν την κρίση.

Το πρόβλημα είναι μπροστά μας και προέχει η θωράκιση του ΕΣΥ, η προστασία της καθημερινότητας και η στήριξη των εργαζομένων.

Γι’ αυτό και καλούμε την κυβέρνηση ν’ ακούσει τις προτάσεις μας, οι οποίες είναι άμεσης εφαρμογής. Πριν να είναι αργά».