• 21 Σεπτεμβρίου, 2020

Κίνα: Σε lockdown ολόκληρη πόλη έπειτα από τρία κρούσματα

 Κίνα: Σε lockdown ολόκληρη πόλη έπειτα από τρία κρούσματα

Μία μικρή κινεζική πόλη στα σύνορα με τη Βιρμανία βρίσκεται σε lockdown καθώς ανακαλύφθηκαν τρία κρούσματα κοροναϊού. Σύμφωνα με τη δημαρχία, όλοι οι κάτοικοι υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ. Η Ρουιλί είναι μία πόλη με πληθυσμό 210.000 ανθρώπων. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, στα σύνορα με τη Βιρμανία και πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως ανακοίνωσε η δημαρχία, όλοι οι κάτοικοι οφείλουν πλέον να παραμένουν στα σπίτια τους και θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ, ενώ διευκρίνισε πως ουδείς επιτρέπεται να εισέλθει στην πόλη ούτε να εξέλθει απ’ αυτή.

Εξάλλου, όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης έχουν κλείσει, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τη δημαρχία, οι ασθενείς με κορονοϊό έφθασαν από τη Βιρμανία. Οι τοπικές Αρχές υποσχέθηκαν να επιδείξουν αυστηρότητα στους ανθρώπους που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα.

Η Κίνα έχει εδώ και μήνες περιορίσει την επιδημία στο έδαφός της. Μόνο μερικά νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε μέρα και σχεδόν στο σύνολό τους πρόκειται για Κινέζους που επιστρέφουν από το εξωτερικό και μπαίνουν σε καραντίνα μόλις φθάσουν. Στη χώρα παρουσιάσθηκαν τους τελευταίους μήνες εντοπισμένες επιδημικές εστίες, μία από τις οποίες στο Πεκίνο, όμως αντιμετωπίσθηκαν γρήγορα με επιβολή περιορισμών, με την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων και με επιβολή μέτρων καραντίνας. Παραμένει κλειστή για τους ξένους, εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις. Το κινεζικό υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για οκτώ νέα κρούσματα της Covid-19 στην Κίνα, όλα προερχόμενα από το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ