• 20 Απριλίου, 2021

Κίνα: Πρώτο κρούσμα από τον Φεβρουάριο σε ήδη εμβολιασμένη υγειονομική υπάλληλο

 Κίνα: Πρώτο κρούσμα από τον Φεβρουάριο σε ήδη εμβολιασμένη υγειονομική υπάλληλο

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού από τον Φεβρουάριο και μάλιστα σε ήδη εμβολιασμένο υγειονομικό, όπως ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ασθενής εργαζόταν στην περιοχή καραντίνας ενός νοσοκομείου στην πόλη Xian από τις 4 Μαρτίου και ήταν κυρίως υπεύθυνη για τη συλλογή δειγμάτων από άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα για τεστ για τον κοροναϊό, ανέφεραν οι Health Times, η επίσημη εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος, το Σάββατο.

Η Κίνα είχε αναφέρει το κρούσμα την Πέμπτη, καθιστώντας την πρώτη τοπική λοίμωξη της χώρας από τις 14 Φεβρουαρίου.

Οι Health Times, επικαλούμενοι μια κοινή ομάδα εμπειρογνωμόνων της επαρχίας Shaanxi όπου βρίσκεται η πόλη Xian, δήλωσαν ότι η ασθενής μολύνθηκε αφού εκτέθηκε κατά λάθος ενώ βρισκόταν στην περιοχή καραντίνας του νοσοκομείου.

Η δημοσίευση ανέφερε ότι ο Ζενγκ Γκουάνγκ, πρώην επικεφαλής επιδημιολόγος του κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Κίνας, δήλωσε ότι το ποσοστό προστασίας του εμβολίου είναι «όχι 100%» και ότι είναι «σχετικά ασφαλές και όχι« απολύτως ασφαλές», αλλά το κοινό δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τα εγχώρια εμβόλια λόγω αυτής της περίπτωσης.

«Το ποσοστό αποτελεσματικότητας των εγχώριων εμβολίων στην πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων στην Κίνα είναι πάνω από 90% και το συνολικό ποσοστό προστασίας είναι περισσότερο από 70%», δήλωσε ο Ζενγκ , προσθέτοντας ότι τα νοσοκομεία θεραπείας και έρευνας για τον κορωνοϊό είναι περιοχές υψηλού κινδύνου όπου το εμβολιασμένο ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να ελέγξει την πιθανότητα μόλυνσης.

Η Κίνα έχει αναπτύξει τα δικά της εμβόλια, αλλά ο Ζενγκ δεν διευκρίνισε ποιο εμβόλιο είχε λάβει η υπάλληλος.

Τριάντα τρία άτομα που εργάζονταν στην περιοχή καραντίνας με την ασθενή είχαν αρνητικό τεστ αλλά βρίσκονται σε απομόνωση.

Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 70 εκατομμύρια εμβολιασμούς, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN, επικαλούμενο την εθνική επιτροπή υγείας. Χθες ανέφερε άλλα τέσσερα νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, με τα περιστατικά αυτά να έχουν εισαχθεί από το εξωτερικό.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ