• 24 Οκτωβρίου, 2020

Κικίλιας: “Το μέτρο της χρήσης μάσκας παντού βρίσκεται πάνω στο τραπέζι – Ύστατη λύση το lockdown στην Αττική”

 Κικίλιας: “Το μέτρο της χρήσης μάσκας παντού βρίσκεται πάνω στο τραπέζι – Ύστατη λύση το lockdown στην Αττική”

Το ζήτημα της καθολικής χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους επαναφέρει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Στην Αττική τα 219 από τα 436 κρούσματα – Όλο και πιο κοντά η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

“”Το μέτρο της χρήσης μάσκας παντού βρίσκεται πάνω στο τραπέζι” επανέλαβε ο υπουργός, ωστόσο πρόσθεσε πως «αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουμε λάβει, είναι εμφανές ότι μπορούμε να έχουμε καλύτερη πορεία από πολλές άλλες πόλεις».

Όπως διαμήνυσε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ANT1, το τοπικό lockdown στην Αττική αποτελεί ύστατη λύση, καθώς θα πρέπει να αναλογιστούμε τις οικονομικές συνέπειες και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση δεν προκρίνει ένα οριζόντιο lockdown απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «συμπάσχω με εκείνους που αγωνίζονται για ένα μεροκάματο, είναι δύσκολο».

Για τη θεραπεία και το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «υπήρξε συμφωνία από την ΕΕ, με μια τρίτη εταιρεία για ένα εμβόλιο στις αρχές του 2021. Δεν μιλάμε για μια προσπάθεια που θα χρειαστεί χρόνια».

«Πρέπει να αντέξουμε αυτούς του μήνες. Από τα τέλη του ’20 έως τα μέσα του ’21 οι επιστήμονες λένε ότι θα υπάρχει σειρά εμβολίων και θεραπειών, ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.