• 15 Απριλίου, 2021

Κικίλιας: Νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid και το Θριάσιο

 Κικίλιας: Νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid και το Θριάσιο

Τη μετατροπή και του Θριάσιου νοσοκομείου σε νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών κοροναϊού ανακοίνωσε στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Επιπροσθέτως, αναπτύσσονται και 51 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Ο κ. Κικίλιας έκανε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, κάνοντας λόγο για «μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνία», επισήμανε ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες, για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα, όπως είπε.

Συνέστησε προσοχή και ευλαβική τήρηση των μέτρων, μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. «Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές, με δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία καθημερινά» είπε ο κ. Κικίλιας και κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε Covid από τις 7 Απριλίου. Είπε ότι η δυναμικότητα του νοσοκομείου μετρά 130 απλές κλίνες και 33 κλίνες ΜΕΘ και σταδιακά θα αναπτυχθούν επιπλέον 180 απλές κλίνες.

Τα υπάρχοντα περιστατικά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης δημιουργούνται επιπλέον 51 νέες ΜΕΘ στο ΕΣΥ, οι οποίες θα αναπτυχθούν μέσα σε χειρουργεία, για την προσωρινή έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις. Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.