• 7 Μαΐου, 2021

Κικίλιας: Νωρίτερα 1,2 εκατομμύρια δόσεις της Pfizer

 Κικίλιας: Νωρίτερα 1,2 εκατομμύρια δόσεις της Pfizer

Περίπου τρεις μήνες νωρίτερα η χώρα μας θα παραλάβει 1,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων των Pfizer/BioNTech, όπως ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση της Τεταρτης ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Οπως είπε, πρόκειται για το ποσοστό από τις 50 εκατομμύρια δόσεις, που ανήγγειλε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ότι θα παραληφθεί το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο.

Οκ. Κικίλιας ανακοίνωσε επίσης ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας είναι σήμερα 27.462, ενώ την προηγούμενη Τετάρτη ήταν πάνω από 4.000, δηλαδή καταγράφηκε ελαφρά μείωση.

Γενικά, είπε ο κ. Κικίλας ότι τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που παρατηρείται έντονα αυξητική τάση και σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του προηγούμενου μήνα, πιέζονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Στην Αττική, που είναι ο μισός πληθυσμός της χώρας, τα στοιχεία παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση μετά από πολλές εβδομάδες αύξησης των κρουσμάτων.

«Η ισορροπία όμως είναι εύθραυστη και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Τώρα, περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουν στον κοροναϊό να μας απειλήσει», τόνισε ο κ. Κικίλιας.
Αρα η πιστή τήρηση των μέτρων σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα, κατέληξε.