• 16 Μαΐου, 2021

Κικίλιας: Από σήμερα τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς των 40-44 – Επίθεση σε Τσίπρα

 Κικίλιας: Από σήμερα τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς των 40-44 – Επίθεση σε Τσίπρα

Από σήμερα θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με τον υπουργό Υγείας να κάνει εκτενή αναφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι σήμερα φτάνουμε τα τρία εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα λειτουργούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Ο κ.Κικίλιας ανακοίνωσε ότι ανοίγει από σήμερα, νωρίτερα, δηλαδή, η πλατφόρμα για να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40- 44 ετών.

Το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών ενώ όπως ανακοίνωσε τον Μάϊο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες άνω των 30 ετών.

Απάντηση Κικίλια σε Τσίπρα

Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια”, είπε ο υπουργός Υγείας απαντώντας στα όσα είπε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.