• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Κεραμέως -Προφανώς, όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία

 Κεραμέως -Προφανώς, όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία

Για τα κρούσματα με κοροναϊό στα σχολεία μίλησε η Νίκη Κεραμέως.

 Η υπουργός, μάλιστα, σημείωσε πως «έχουμε παρατηρήσει ότι έχουμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία με χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη των γονέων». 

“Κλείδωσαν” οι απαγορεύσεις που αγγίζουν και τους εμβολιασμένους – Πότε ανακοινώνονται

Για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία δήλωσε πως: «Προφανώς όταν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία αυτά. Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία δεν την οδηγούν».

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι όσο υψηλότερη η εμβολιαστική κάλυψη των γονέων, τόσο χαμηλότερα τα κρούσματα στο σχολείο.

Τόνισε πως αυτή τη στιγμή σε πάνω από 80.000 τμήματα στη χώρα έχουμε κλειστά οχτώ τμήματα, αν είχαμε μαζική διασπορά θα είχαμε χιλιάδες τμήματα κλειστά: «Δεν έχουμε διασπορά, γιατί καθηγητές μαθητές, γονείς όλοι, τηρούν τα μέτρα και έχουμε παρά πολλά τεστ. Εάν υπάρχει κρούσμα σε τάξη οι στενές επαφές κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, κάθε μέρα τεστ και rapid και σελφ τεστ και εντοπίζουμε και ασυμπτωματικούς φορείς. Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία το Σεπτέμβριο το 29% των ημερησίων κρουσμάτων ήταν παιδιά τώρα το νούμερο έχει πέσει στο 22%».