• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Κεραμέως: Με αλλαγμένα πρωτόκολλα η νέα σχολική χρονιά

 Κεραμέως: Με αλλαγμένα πρωτόκολλα η νέα σχολική χρονιά

Την αλλαγή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τα σχολεία με τη νέα χρονιά προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, η οποία υποστήριξε ότι οι εμβολιασμοί «έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα». Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας διά ζώσης των σχολείων».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι», η Νίκη Κεραμέως είπε ότι ενώ πέρυσι έκλειναν τμήματα με το πρώτο κρούσμα κορονοϊού για να αποφευχθεί η διασπορά στην οικογένεια, τώρα η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό «ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν». 

«Το τονίζω η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της λειτουργίας δια ζώσης των σχολείων και με την επιτροπή θα συζητήσουμε τους όρους που θα τη διασφαλίσουν», ανέφερε επισημαίνοντας ότι η ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά κοντά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Την ίδια ώρα πάντως τόνισε ότι δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ, ωστόσο διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαστηριακών τεστ που θα απαιτούνται την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Επανέλαβε δε ότι για τους εκπαιδευτικούς που δεν θα προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή εργαστηριακό τεστ προβλέπεται αναστολή εργασίας, ενώ την ευθύνη για τον έλεγχο των εγγράφων των εκπαιδευτικών θα έχουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

«Το μήνυμά μας είναι σαφές: Εμβολιαστείτε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο κατά της πανδημίας», είπε η Νίκη Κεραμέως, που αναγνώρισε πάντως ότι ποσοστό άνω του 76% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί.