Κεφαλονιά: Θρίλερ με τον θάνατο 54χρονου ψαρά – Αντιφατικές καταθέσεις για το πως έχασε την ζωή του

 Κεφαλονιά: Θρίλερ με τον θάνατο 54χρονου ψαρά – Αντιφατικές καταθέσεις για το πως έχασε την ζωή του

Ο 54χρονος που πέθανε στην Κεφαλονιά ήταν επαγγελματίας ψαράς. Έχασε την ζωή του στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Γέρο Γόμπου και Λαγκαδάκια Ληξουρίου το μεσημέρι της Τετάρτης (3/8). Σύμφωνα με το inkefalonia, ο 54χρονος βούτηξε στην θάλασσα και ψάρευε, ενώ πάνω στο καΐκι ήταν ένας συνάδελφός του. Ο τελευταίος δήλωσε ότι τον είδε να επιπλέει ξαφνικά χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως και σε κατάσταση σοκ, ο άνδρας που βρισκόταν πάνω στο σκάφος ενημέρωσε τις Λιμενικές Αρχές και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που περίμενε να παραλάβει τον άτυχο άνδρα.

Τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι ο 54χρονος ανασύρθηκε νεκρός λίγο αφού είχε πέσει για βουτιά με χρήση σωλήνα που του παρείχε οξυγόνο από το αλιευτικό σκάφος.

Αρχικά ο 24χρονος συνάδελφός του έδωσε διαφορετική εκδοχή για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του άνδρα, αναφέροντας στους λιμενικούς που έσπευσαν στο σημείο πως «ένα φουσκωτό σκάφος πέρασε με ταχύτητα και έκοψε το σωληνάκι παροχής οξυγόνου».

Στην συνέχεια υποστήριξε πως το σκάφος, «ήταν ένα λευκό πολυεστερικό», ενώ στην τρίτη εκδοχή σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του λιμενικού, είπε πως «δυο σκάφη πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο που ψάρευε ο 54χρονος και του έκοψαν το σωληνάκι του οξυγόνου».

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν προκύπτει να έχει κοπεί το σωληνάκι του οξυγόνου. Το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς, ερευνά τα αίτια του θανάτου του 54χρονου ψαρά, ενώ αναμένεται η διενέργεια νεκροψίας.

Θεόκριτος Αργυριάδης