ΚΕΕΡΦΑ: Νέα ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες – Με σιδερογροθιά και μαχαίρι-πεταλούδα

 ΚΕΕΡΦΑ: Νέα ρατσιστική επίθεση σε μετανάστες  – Με σιδερογροθιά και μαχαίρι-πεταλούδα

Νέα ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών εργατών έγινε σήμερα Παρασκευή στην οδό Πειραιώς, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Στην ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ περιγράφεται ότι: «Επίθεση δέχτηκε ομάδα τριών μεταναστών από το Πακιστάν, εργαζόμενων στις επισκευές κινητών τηλεφώνων από οργανωμένο τάγμα φασιστών την Παρασκευή 6 Μάη στην οδό Πειραιώς 107 και Ευάδνης 10.

Οι μετανάστες έρχονταν από το τζαμί της οδού Αναξαγόρα στην Ομόνοια, στο οποίο είχαν πάει για την προσευχή της Παρασκευής και έφυγαν από εκεί στις 2μμ.

Γερμανικό “όχι” στην πρόταση του ESM για Ταμείο Σταθερότητας ύψους έως 250 δισ. ευρώ

Στις 2.30μμ κατέβηκαν σε στάση του λεωφορείου κοντά στη Τεχνόπολη και πέρασαν στην απέναντι πλευρά για να κατευθυνθούν στα Πετράλωνα».

«Πακιστανοί, μουσουλμάνοι φύγετε από την Ελλάδα»

Στη συνέχεια στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Στην οδό Πειραιώς 107 προς την οδό Ευάδνης 10 τους ακολούθησαν δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού με τέσσερα άτομα. Φόραγαν κράνη και όταν κατέβηκαν οι τρεις φόραγαν φουλ φέισ. Αρχισαν να βρίζουν “Πακιστανοί, μουσουλμάνοι φύγετε από την Ελλάδα”, “Τι ρούχα είναι αυτά που φοράτε;”

Οι τρεις επιτέθηκαν στον Αλίμ Ιτζιάζ, ετών 38, του έβγαλαν το καπέλο της προσευχής και του τράβαγαν το καμίς, την πουκαμίσα που φορούσε σκίζοντας την.

Ένας είχε σιδηρογροθιά στο χέρι και ένας δεύτερος κρατούσε μαχαίρι πεταλούδα, με διπλή κόψη. Του έριξαν μία γροθιά και άρχισε να τρέχει αίμα η μύτη του. Όταν επενέβησαν οι φίλοι του Α.Σ. και Τ.Χ τότε ο ένας τους απείλησε φωνάζοντας “κάντε πίσω” και κουνούσε απειλητικά το μαχαίρι.

Η επίθεση έληξε με τον επικεφαλής να λέει: “Τώρα φεύγουμε”».

Μανώλης Δράκος