• 24 Οκτωβρίου, 2021

Κεχριές: Σε ύφεση η φωτιά – Τεράστιες καταστροφές

 Κεχριές: Σε ύφεση η φωτιά – Τεράστιες καταστροφές

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από προχθές στις Κεχριές Κορινθίας, η οποία έφτασε να μαίνεται σε μέτωπο τριάντα χιλιομέτρων και έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Το μέτωπο στις Κεχριές είναι πλέον σε ύφεση και οι διάσπαρτες εστίες περιορίζονται σταδιακά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Χιλιομόδι.

Το Σοφικό, για το οποίο υπήρξε μεγάλη ανησυχία, δεν εκκενώθηκε τελικά. «Το Σοφικό κέρδισε το στοίχημα, η εθελοντική ομάδα έδωσε μεγάλη μάχη, κατά 99% έχουμε σώσει προς το παρόν το δάσος» δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της κοινότητας Σοφικού Γρηγόρης Ρωτίδης. «Είμαστε σε καλό δρόμο».

«Η εικόνα είναι πολύ καλή» δήλωσε τη νύχτα στο ΑΜΠΕ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. «Είναι σημαντικό το γεγονός», προσθέτει, «ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και «δύσκολη» πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό».

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συντρέχουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται αυτή την ώρα κυρίως στις περιοχές Γαλατάκι και Ντράσα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας.