• 7 Μαρτίου, 2021

Κεχριές: Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις και μεγάλη μάχη

 Κεχριές: Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις και μεγάλη μάχη

Η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας μπορεί να είναι σε στάδιο ύφεσης αλλά εξακολουθεί να καίει και έχει αφήσει πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες διάσπαρτες εστίες και γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις που δυσκολεύουν το έργο της κατασβεσης.

Συνολικά επιχειρούν 402 πυροσβέστες, 82 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., ενώ συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντίθετα, σε ύφεση είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο, κατά τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή Λάλας του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Επί τόπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 11 οχήματα, καθώς και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οριοθετημένη είναι η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας, Επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 45 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπό έλεγχο έχει τεθεί ήδη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε γεωργική έκταση στην περιοχή Παγανή της νήσου Λέσβου. Για την κατάσβεσή της είχαν κινητοποιηθεί 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί επίσης και η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση στην περιοχή Προσήλι στο Πόρτο Γερμενό του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στα Μέθανα Τροιζηνίας.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την Κυριακή προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Πελοπόννησο, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και νησιά Ιονίου.