• 28 Οκτωβρίου, 2021

Καύσωνας ενόψει με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς

 Καύσωνας ενόψει με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες είναι πιθανό να ξεπεράσουν ακόμη τους 40 βαθμούς, αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ο υδράργυρος δείχνει να παίρνει την ανηφόρα για αρκετά 24ωρα, με την άνοδο να γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική -κυρίως- Ελλάδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά ελαφρώς, ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Έπειτα από ένα άκρως ζεστό Σαββατοκύριακο με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου, η εβδομάδα που μας έρχεται ξεκινά με θερμοκρασίες σε συνθήκες καύσωνα, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 40 – 42 βαθμούς.

Με σχετική ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook πριν λίγες ημέρες, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρεται στην σχετική άνοδο της θερμοκρασίας, παρουσιάζοντας και σχετικό χάρτη, με πρόβλεψη μέχρι και τις 28 Ιουλίου.

Η πρόβλεψη για Τρίτη-Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά.

Η πρόβλεψη Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι το Σάββατο σε δυτικών διευθύνσεων και στα ανατολικά 4 με 6 ενισχυόμενοι τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ μέχρι και την Παρασκευή. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από την Παρασκευή.

https://developers.facebook.com/docs/plugins/embedded-posts/?prefill_href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FSakisArnaoutoglouForecasts%2Fposts%2F2611448752427860&__cft__[0]=AZWE5neTQW8JVOwTOl8pTOZ7griFIVizcF4kX8vc1JVrPcf0tbxaVLta981IMd87QlMcvXK3Ddc6GZkhNMpYeWbLYwA4xS-COnDScpEEqEXR50quE3pzTb4bXXahbfKDHbIDVta3SmXaI3vpvGZDMtdNLB0booroJ0jOfG6JaMrarA&__tn__=p%2CP-R#code-generator