• 5 Δεκεμβρίου, 2020

Καβάλα: Συγκλονίζει η ιστορία του 60χρονου με νοητική υστέρηση που κοιμόταν δυο μέρες δίπλα στη νεκρή μητέρα του (vid)

 Καβάλα: Συγκλονίζει η ιστορία του 60χρονου με νοητική υστέρηση που κοιμόταν δυο μέρες δίπλα στη νεκρή μητέρα του (vid)

Oι αρχές στην Καβάλα εντόπισαν 60χρονο με νοητική υστέρηση να βρίσκεται επί δύο ημέρες δίπλα στην νεκρή από κοροναϊό, 90χρονη μητέρα του

Το θέμα έφερε στο φως γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας που εφημέρευε. Με ανάρτησή του στο Facebook αποτύπωσε το δράμα που βιώνουν τα άτομα με νοητική υστέρηση, όταν ξαφνικά χάνουν τους αγαπημένους τους.

Όπως επισημαίνει ο γιατρός, το περασμένο Σάββατο προσήλθαν περί τα 100 άτομα να εξεταστούν στην εφημερία. Ανάμεσά τους και ο 60χρονος, που ήταν σε άθλια κατάσταση, πεινασμένος, τρομαγμένος και με υψηλό πυρετό.

Επί 48 ολόκληρες ώρες ο γιος βρισκόταν δίπλα στη νεκρή μητέρα του, μόνος και αβοήθητος. Ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας ήταν εκείνος που ύστερα από επανειλημμένα τηλεφωνήματα που έμειναν αναπάντητα απευθύνθηκε στην αστυνομία.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να βρουν την 90χρονη γυναίκα νεκρή και τον γιο της δίπλα σε άθλια κατάσταση.

Μάνα και γιος είχαν πάντα δίπλα τους, το άλλο παιδί της οικογένειας. Όταν όμως η κόρη μπήκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις, οι άνθρωποί της έμειναν αβοήθητοι.

H ηλικιωμένη πέθανε από καρδιακή ανακοπή και πλέον το βάρος των γιατρών έχει πέσει στον 60χρονο για να αποφύγει τη διασωλήνωση.