Καβάλα: Έπεσε ουκρανικό Antonov στο Παλαιοχώρι- Εκτελούσε πτήση cargo- Βίντεο από την πτώση

 Καβάλα: Έπεσε ουκρανικό Antonov στο Παλαιοχώρι- Εκτελούσε πτήση cargo- Βίντεο από την πτώση

Εμπορικό αεροσκάφος τύπου Antonov-12 συνετρίβη λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου (17/7) ανάμεσα στα χωριά Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ουκρανικό αεροσκάφος που εκτελούσε εμπορική (cargο) πτήση από Σερβία προς Ιορδανία. Το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στο FIR Αθηνών και θέλησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, καθώς παρουσίασε βλάβη και πήρε φωτιά ένας από τους κινητήρες του, ωστόσο λίγο αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ και συνετρίβη 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν βίντεο που δείχνουν το αεροσκάφος να φλέγεται και να ακολουθούν εκρήξεις. Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Όπως αναφέρει το kavalanews.gr, μέχρι τις 23.40 κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι εκρήξεις ήταν συνεχείς και οι διασώστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο.

Περίπου στις 00.30 είχε φωτιά είχε οριοθετηθεί. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είχαν εντοπιστεί τα συντρίμμια του αεροσκάφους, αλλά δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό για το πλήρωμά του.

Σεραφείμ Κοτρώτσος