Κατρούγκαλος για απελάσεις: “Η απέλαση είναι η έσχατη επιλογή στις διπλωματικές σχέσεις” – Οικονόμου: ” Ισαποστάκηδες ή με τον Καμμένο”

 Κατρούγκαλος για απελάσεις: “Η απέλαση είναι η έσχατη επιλογή στις διπλωματικές σχέσεις” – Οικονόμου: ” Ισαποστάκηδες ή με τον Καμμένο”

Στο θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών αναφέρεται με δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Η απέλαση διπλωματών είναι η έσχατη επιλογή στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις και πρέπει να πραγματοποιείται με προσοχή και με τρόπο που να μην οδηγεί σε κλείσιμο όλων των διπλωματικών διαύλων” τονίζει.

Συνεχίζοντας ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα προστασίας της κυριαρχίας της Ελλάδας όταν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία ότι παραβιάστηκε η Σύμβαση της Βιέννης, όχι όμως αδιακρίτως – στο πλαίσιο μιας οριζόντιας πρωτοβουλίας πολλών πρόθυμων χωρών- και κατά παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας».

Αζατμπέκ Ομουρμπέκοβ: Οι Ουκρανοί επικήρυξαν τον “χασάπη” της Bucha – Ποιος είναι ο Ρώσος αντισυνταγματάρχης

Η απάντηση Οικονόμου

Με ένα αιχμηρό σχόλιο ο Γιάννης Οικονόμου απαντά στη δήλωση του Τομεάρχη Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών.

«Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου για την κήρυξη personae non gratae μελών της ρωσικής διπλωματικής αποστολής δείχνει οτι ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά ακολουθεί την λογική των ίσων αποστάσεων ακόμα και μετά την αποκάλυψη γεγονότων για τα οποία καμία προφορική καταδίκη δεν είναι αρκετη. Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένουν επηρεασμένοι από τις απόψεις του κυβερνητικού τους εταίρου, κ. Καμμένου» σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μανώλης Δράκος