• 29 Ιανουαρίου, 2022

Κατρίνης: Εμείς δεν σας ζητάμε εκλογές με 100 νεκρούς τη μέρα – Σας ζητάμε να προστατεύσετε την ανθρώπινη ζωή

 Κατρίνης: Εμείς δεν σας ζητάμε εκλογές με 100 νεκρούς τη μέρα – Σας ζητάμε να προστατεύσετε την ανθρώπινη ζωή

«Εμείς, δεν σας ζητάμε εκλογές, με 100 νεκρούς την ημέρα και την πανδημία να κινείται ανεξέλεγκτα. Εμείς σας ζητάμε να πάρετε επιτέλους αποφάσεις που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή και να εγγυηθείτε την εφαρμογή τους» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, από το βήμα της Ολομέλειας.

Αντιθέτως είπε «θα φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη, αν συνεχίσετε: την ίδια τακτική της αδιαφορίας, των αντιφάσεων, της υποτίμησης του κινδύνου και της ανευθυνότητας».

Ο Μιχάλης Κατρίνης εξέφρασε την βαθιά ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον αφού τα πρώτα λύματα εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Στα μέτρα που πρότεινε ο Μιχάλης Κατρίνης είναι:

Να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή. Να επανέλθει και να διευρυνθεί η υποχρεωτική τηλεργασία στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μέχρι να καταστεί διαχειρίσιμη η κατάσταση. Να εφαρμοστεί το μέτρο της χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας σε κλειστούς χώρους, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ-μάρκετ. Να προχωρήσετε έστω και τώρα στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τόσο σε υποδομές όσο και σε εκπαιδευμένο προσωπικό. Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα Να κλείσουν οι τρύπες που υπάρχουν και διευκολύνουν τη διασπορά του ιού σε χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός πολιτών.

Ζήτησε “να βγουν μπροστά οι επιστήμονες” γιατί “αυτοί πρέπει να μιλούν στους πολίτες” σημειώνοντας πως “Είσαστε και είμαστε όλοι υπεύθυνοι για κάθε ζωή που χάνεται, για κάθε ζωή που μπαίνει σε κίνδυνο. Εμείς, είμαστε εδώ με συγκεκριμένες προτάσεις” είπε ο Μιχάλης Κατρίνης.​