• 22 Ιανουαρίου, 2022

Κατήγγειλε αστυνομική βία, τον πάνε για απέλαση

 Κατήγγειλε αστυνομική βία, τον πάνε για απέλαση

Μιάμιση μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας του για τις κλοτσιές και τα χτυπήματα που δέχτηκε από αστυνομικό στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, με αποτέλεσμα κάταγμα στο χέρι, ο Χ.Μπ.Ρ., υπήκοος Μπαγκλαντές, μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη με σκοπό να απελαθεί, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Ευγενία Κουνιάκη, η βίαιη μεταφορά του έγινε σήμερα το πρωί και ενώ η «Εφ.Συν.» είχε επικοινωνήσει χθες το βράδυ με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για να επιβεβαιώσει τη δημοσιοποιημένη καταγγελία, χωρίς όμως απάντηση από την αστυνομία.

“Μην ελπίζετε στα μονοκλωνικά αντισώματα. Είναι λίγα για λίγους”

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα επιθυμούσε να υποβάλει μήνυση στον αστυνομικό που τον χτύπησε, ενώ το περιστατικό επιβεβαιώνεται από άλλον κρατούμενο, που ήταν μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι αλλοδαποί θύματα και μάρτυρες βίαιων επιθέσεων, πιθανότατα με ρατσιστικό κίνητρο, απαγορεύεται να απελαθούν, ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβασή τους στη δικαιοσύνη και η λογοδοσία των ενόχων.

Την καταγγελία είχαν δημοσιοποιήσει το thepressproject και η ΚΕΕΡΦΑ την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, μαζί με φωτογραφία του θύματος με το χέρι μπανταρισμένο και φωτογραφία της ιατρικής γνωμάτευσης από το ΚΑΤ για κάταγμα διάφυσης ωλένης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Χ.Μπ.Ρ. μεταφέρθηκε στις 3 Νοεμβρίου από το ΑΤ Ομόνοιας στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας άρρωστος. Δυσκολευόταν να βγει από το περιπολικό και δέχτηκε τις άγριες φωνές αστυνομικού, ενώ όταν αργότερα βρέθηκε σε κοντέινερ της αστυνομίας, μπήκε αστυνομικός και άρχισε να τον κλοτσάει με αποτέλεσμα να τον ρίξει κάτω, ενώ συνέχισε να τον χτυπάει όσο ήταν πεσμένος.

Το περιστατικό το επιβεβαιώνει με μαρτυρία του στην κάμερα του The Press Project άλλος κρατούμενος, o oποίος βρισκόταν μαζί του στο περιπολικό και στη συνέχεια στο κοντέινερ, ενώ επιβεβαιώνει πως διαπιστώθηκε πως είχε σπάσει το χέρι του, όταν μεταφέρθηκε για εξετάσεις εννέα μήνες μετά.