• 23 Ιουλίου, 2021

Καθυστερήσεις στη διαδικασία αναζήτησης καταγγέλλει η οικογένεια της “Δήμητρας από τη Λέσβο”

 Καθυστερήσεις στη διαδικασία αναζήτησης καταγγέλλει η οικογένεια της “Δήμητρας από τη Λέσβο”

Καθυστερήσεις στη διαδικασία αναζήτησης της “Δήμητρας της Λέσβου” καταγγέλλει η οικογένεια του θύματος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Τόσο η οικογένεια του θύματος όσο και η διοίκηση του κοινωνικού συναγερμού Silver Alert μιλούν για σοβαρές καθυστερήσεις των αρχών και σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Αρχαιοκαπηλία: Συνελήφθη 59χρονος Πολωνός πρώην στρατιωτικός

Η οικογένεια του θύματος, με δικηγόρο, αναζητεί απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων. Αρχικά, ζητεί να διευκρινιστεί γιατί ενώ το Δρομοκαΐτειο είχε δηλώσει την εξαφάνιση της “Δήμητρας” από τις 6 Απριλίου και η οικογένεια ζητούσε να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός συναγερμός, τελικά το Silver Alert ενεργοποιήθηκε σχεδόν 1,5 μήνα μετά.

Επιπλέον, θέτει το ζήτημα γιατί ακόμη και στα τέλη Μαίου, όταν η οικογένεια και το Silver Alert ζήτησαν από τα νοσοκομεία της Αττικής να γνωστοποιήσουν εάν έχουν κάποιον τραυματία ή νεκρό με τα στοιχεία της “Δήμητρας”, τελικά δεν ειδοποίησε κανείς. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σορός βρισκόταν στο Τζάνειο από τις 9 Απριλίου, έπειτα από το θανατηφόρο τροχαίο. Τέλος, ζητεί να διευκρινιστεί γιατί η ταυτοποίηση της σορού καθυστέρησε, με αποτέλεσμα η ‘Δήμητρα” να ενταφιαστεί από την κοινωνική υπηρεσία του Τζανείου νοσοκομείου ως “αγνώστων στοιχείων”.