• 14 Απριλίου, 2021

Καθυστερημένη ευαισθησία Τσαβούσογλου για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο

 Καθυστερημένη ευαισθησία Τσαβούσογλου για την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας  στο Καστελόριζο

Με ένα λιτό σχόλιο και με αρκετές μέρες καθυστέρηση, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασε στη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας στο Καστελλόριζο το …περασμένο Σάββατο.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων».

«Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες» αρκέστηκε να προσθέσει.

Σημειώνεται πως σε αντίστοιχη κίνηση στην οποία προέβησαν Έλληνες εθνικιστές στη Θεσσαλονίκη, καίγοντας τουρκική σημαία, η Αθήνα προέβη αμέσως σε επίσημη καταδίκη μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ τόσες ημέρες η Άγκυρα τηρούσε σιγή ιχθύος για το περιστατικό στο Καστελόριζο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

«Ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι στη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι στη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντιδράσαμε. Πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη βασική στάση. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό για τη δική μας σημαία».