• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Κάθε μέρα “Sold out” οι μίνι κρουαζιέρες στον Αμβρακικό

 Κάθε μέρα “Sold out” οι μίνι κρουαζιέρες στον Αμβρακικό

Γεμάτα κόσμο και φυσικά πολλά χαμόγελα από τους ιδιοκτήτες είναι τα καραβάκια που κάνουν μίνι κρουαζιέρες στον Αμβρακικό κόλπο, καθώς παρά τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, η κίνηση αυτήν την περίοδο θυμίζει το 2019. Με αφετηρία την Πρέβεζα οι επισκέπτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να γνωρίσουν την άγρια ζωή του Αμβρακικού, συνδυάζοντας μπάνιο στη θάλασσα και φαγητό.

Το εντυπωσιακό θέαμα των δελφινιών που κολυμπούν σε απόσταση αναπνοής είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς ατραξιόν για τους τουρίστες και ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα τις περιοχής τα οποία φροντίζει να προβάλει και η Περιφέρεια Ηπείρου στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι όμως μόνο τα δελφίνια που κλέβουν την παράσταση, όπως αναφέρει ο Γιάννης Γιοβάνος από την Amvrakikos cruises, καθώς κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας -ο χρόνος της οποίας υπολογίζεται γύρω στις πέντε ώρες- ο κόσμος βλέπει χελώνες καρέτα-καρέτα αλλά και τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος της Πρέβεζας, γνωστό με την ονομασία νταλιάνι. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο τρόπο ψαρέματος ιδιαίτερα εντυπωσιακό, για τον οποίο χρησιμοποιείται ένα μεγάλο ειδικό δίχτυ που μοιάζει με παγίδα. Με αυτόν τον τρόπο αλιεύονται κέφαλοι και μπάφες από τα οποία βγαίνει το γνωστό σε όλους αυγοτάραχο.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, όπου η θερμοκρασία δεν είναι τόσο υψηλή μπορεί κανείς να παρατηρήσει και πλήθος υδρόβιων πτηνών.

«Η κρουαζιέρα περιλαμβάνει στάση σε όποια παραλία μας οδηγήσουν τα δελφίνια στην Κορωνησία και αλλού αλλά και γεύμα στο σκάφος όπου σερβίρεται ένας μεγάλος μπουφές», αναφέρει ο κ.Γιοβάνος.

Ενθαρρυντικό είναι το μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστών για τη συγκεκριμένη εκδρομή, με τους επαγγελματίες να παίρνουν μια “βαθειά ανάσα” παρόλο που φέτος η σεζόν άρχισε δειλά τον Ιούνιο και συνέχισε πολύ δυναμικά Ιούλιο και Αύγουστο. Σημειώνεται ότι προ-covid η σεζόν άρχισε τον Απρίλιο, όπου “έκαναν ποδαρικό” οι μαθητές με σχολικές εκδρομές.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.