• 11 Μαΐου, 2021

Καταπέλτης το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον “ψευτογιατρό” – “Θεραπείες” με τοξικές ουσίες

 Καταπέλτης το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον “ψευτογιατρό” – “Θεραπείες” με τοξικές ουσίες

Καταπέλτης για τον “ψευτογιατρό” Νίκο Κοντοστάθη είναι το πόρισμα της ιατροδικαστού, Ουρανίας Δημακοπούλου, και το οποίο αποκαλύπτει η Realnews.

Στις 50 σελίδες της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, η κ. Δημακοπούλου, πραγματογνώμων Πρωτοδικείου και Εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιώς, αποδίδει τον θάνατο 12 ασθενών αλλά και την επιβαρυμένη κλινική κατάσταση άλλων 15 εν ζωή στις «θεραπείες» του Ν. Κοντοστάθη, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, αντίστοιχα. Μεταξύ των θυμάτων του φέρονται να είναι και επτά παιδιά!

Nεκρός στο Λιμάνι του Πειραιά – Βρέθηκε στο κτίριο του ΟΛΠ

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση για τα ελληνικά χρονικά και σπάνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα σκευάσματα που φέρεται να παρείχε ο κατηγορούμενος ψευτογιατρός περιείχαν τοξικές ουσίες, γράφει η ιατροδικαστής στο πόρισμά της. «Στους επιβαρυμένους κλινικά ασθενείς χορηγείται ένα “κοκτέιλ” διάφορων ουσιών μεταξύ των οποίων εμπεριέχονται εστέρες, φαινόλες, οξέα, ψευδαισθησιογόνα-παραισθησιογόνα, όπως η Δ9-τετραϋδοκανναβινόλη, η οποία αποτελεί το κύριο συστατικό των προϊόντων της κάνναβης», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Στον οργανισμό των θυμάτων βρέθηκαν συνολικά 28 τοξικές ουσίες, στις οποίες κάποιος απλός πολίτης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση. Τίθεται το ερώτημα, πώς, από πού και από ποιον ο Κοντοστάθης προμηθεύτηκε αυτές τις ουσίες. Θυμίζουμε ότι στην υπόθεση κατηγορούνται και πραγματικοί γιατροί ως συνεργοί του «δρος Κόντου», όπως συστηνόταν στα θύματά του.

«Τέσσερις με έξι μήνες ζωής»

Προγεγραμμένη ήταν η μοίρα των ασθενών που φέρονται να εμπιστεύθηκαν τον Κοντοστάθη. «Κατά μέσο όρο για τα θύματα, από τη γνωριμία τους με τον Κοντοστάθη έως τον θάνατο, μεσολαβεί διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών ζωής το μέγιστο». Ο ίδιος εμφανίζεται να γνωρίζει τις δραματικές συνέπειες των πράξεών του για τους ασθενείς, αλλά αδιαφορεί.

«Ο ίδιος γνωρίζει την κατάληξη των ασθενών μετά τη διακοπή της ενδεδειγμένης ιατρικής θεραπείας, αλλά αποσκοπεί στο να διακόψει την επαφή και να άρει την εμπιστοσύνη των ασθενών στους θεράποντες ιατρούς τους. Απλά, αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: Realnews