• 28 Νοεμβρίου, 2021

Καταιγιστικές εξελίξεις: Δύο νέες καταθέσεις για βιασμούς στην υπόθεση Λιγνάδη – Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τον 24χρονο Αιγύπτιο στην ανακρίτρια

 Καταιγιστικές εξελίξεις: Δύο νέες καταθέσεις για βιασμούς στην υπόθεση Λιγνάδη – Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τον 24χρονο Αιγύπτιο στην ανακρίτρια

Δύο νέα θύματα βιασμού ετοιμάζονται να καταθέσουν στην ανακρίτρια για την υπόθεση Λιγνάδη. Η δικηγόρος Μαρία Κουρτέση μίλησε στο Star και ανέφερε ότι τα θύματα αναμένεται να καταθέσουν για βιασμό που υπέστησαν το 2015 όταν ήταν 17 ετών. 

Και τα δύο θύματα δεν έχουν σχέση με τον χώρο του θεάτρου, αλλά είχαν κοινούς γνωστούς με τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η δικηγόρος ανέφερε επίσης ότι τα δύο συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν σχέση με ΜΚΟ. 

Παράλληλα σύμφωνα με το documento δύο συμπληρωματικές καταθέσεις έδωσε στην ανακρίτρια ο 24χρονος –πλέον- μάρτυρας αιγυπτιακής καταγωγής, που στις 19 Φεβρουαρίου είχε καταθέσει ότι βιάστηκε στην Επίδαυρο τον Αύγουστο του 2015 από τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Η κατάθεση του μάρτυρα είναι συγκλονιστική, περιγράφει πως φέρεται να βιάστηκε από τον κατηγορούμενο τον Αύγουστο του 2015, ενώ καταθέτει ότι ο κατηγρούμενος την επίμαχη περίοδο έκανε σεξ με δύο φίλους του. Τα συγκεκριμένα παιδιά, ο Λιγνάδης, αποκαλούσε σύμφωνα με τον μάρτυρα ως «παιδιά του».

«Μας χρησιμοποιούσε»

Στην πρώτη από τις συμπληρωματικές του καταθέσεις, ο μάρτυρας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε ότι αφορά τη σχέση που είχα με τον κατηγορούμενο, μέχρι το περιστατικό που συνέβη τον Αύγουστο του 2015 στην Επίδαυρο, θέλω να αναφέρω ότι εγώ μαζί με άλλους δύο φίλους μου ηλικίας 16 ετών, ήμασταν “τα παιδιά του Λιγνάδη”. Μας έλεγε συνέχεια ότι ήμασταν τα παιδιά του, “τα παιδιά του Λιγνάδη”. Αυτό μας έκανε να αισθανόμαστε στην εφηβική μας ηλικία, σπουδαίοι, σημαντικοί και ξεχωριστοί. Πηγαίναμε πολύ συχνά στις θεατρικές του παραστάσεις, τόσο σε μεγάλα θέατρα, όσο και σε μικρότερες σκηνές. Ήταν ιδιαίτερα χειριστικός με εμάς την ευαίσθητη ηλικία που ήμασταν και ήξερε ακριβώς τον τρόπο συμπεριφοράς του σον καθένα μας. Εκμεταλλευόταν τις συναισθηματικές μας ανάγκες και την έλλειψη στηρίγματος από το οικογενειακό μας περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό μας χρησιμοποιούσε για να διενεργεί και γενετήσιες πράξεις μαζί μας».

Γενετήσιες πράξεις που αναφέρονται συγκεκριμένα από τον μάρτυρα: «εγώ του έκανα στοματικό έρωτα, θωπείες στο σώμα, εκείνος με έγλειφε στο σώμα. Με τον έναν από “τα παιδιά του” είχε κάνει πρωκτικό σεξ. Με εμένα δεν είχε κάνει πρωκτικό σεξ, γιατί με έκανε να αισθάνομαι πιο σπουδαίος από όλους, επιθυμώντας να μου δείξει ότι είμαι ο πιο σημαντικός από όλους. Μου έλεγε ότι δεν ήθελε να κοιμηθεί στο κρεβάτι με κανέναν άλλον, εκτός από εμένα δίπλα του.

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι «το έτος 2014 όπου ο κατηγορούμενος σκηνοθετούσε την παράσταση Ηρακλής στο Εθνικό Θέατρο, είχα παρευρεθεί μετά το τέλος της παράστασης μαζί του, στο χώρο του θεάτρου όπου ξεκουράζονται οι ηθοποιοί και παρατήρησα ότι μας κοιτούσαν οι πάντες (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορευτές). Όταν ρώτησα τον Λιγνάδη γιατί μας κοιτούσαν όλοι αυτοί επίμονα, μου απάντησε “Επειδή είσαι πολύ όμορφος και γιατί κατάλαβαν όλοι ότι είσαι μαζί μου”».

«Με ακινητοποίησε»

Σχετικά με το «περιστατικό που έλαβε σύμφωνα με τον μάρτυρας χώρα στην Επίδαυρο τον Αύγουστο του 2015, ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι «πήγαμε με το αμάξι του κατηγορούμενου στην Επίδαυρο στις 09.08.2015, εγώ, ο φίλος μου και εκείνος. Πράγματι μείναμε στη σουίτα ενός ξενοδοχείου επάνω στον λόφο. Στο ξενοδοχείο αυτό, μείναμε για τις ανάγκες της παράστασης που σκηνοθετούσε ο κατηγορούμενος για περίπου, απ’ όσο θυμάμαι, τέσσερις με πέντε ημέρες. Το τελευταίο βράδυ που μείναμε στο ξενοδοχείο, παρακολουθήσαμε μια παράσταση που είχε σκηνοθετήσει και μετά, πήγαμε στη σουίτα μας. Ενώ εγώ είχα ξαπλώσει μπρούμυτα για να κοιμηθώ, φορώντας μια κοντομάνικη μπλούζα, εσώρουχο και σορτσάκι, μπήκε στο δωμάτιο ο κατηγορούμενος. Ενώ ήμουν ξαπλωμένος μπρούμυτα και κοιμόμουν, ήρθε πάνω μου, πέρασε το χέρι του κάνοντας λαβή γύρω από τη μέση μου, με ανασήκωσε από το κρεβάτι με πολλή δύναμη και με ακινητοποίησε».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο μάρτυρας, ο κατηγορούμενος, «μου κατέβασε ταο σορτσάκι και το εσώρουχο και άρχισε να με γλείφει στον πρωκτό με έντονο τρόπο. Παράλληλα, αυνανιζόταν πολύ βίαια. Στη συνέχεια, με άφησε μπρούμυτα στο κρεβάτι, με ακινητοποίησε πάλι με τις φυσικές του δυνάμεις και συνέχισε τον αυνανισμό του, τρίβοντας το πέος του στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό μου. Όταν ολοκλήρωσε την πράξη του αυτή, εκσπερμάτισε στην πλάτη μου. Εγώ ήμουν σε αδυναμία να αντιδράσω, γιατί με είχε αινητοποιήσει, καθώς το βάρος του υπερτερούσε του δικού μου κατά 20-30 κιλά. Αιφνιδιάστηκα όταν το έκανε αυτό και ήθελα να σταματήσει . Από τις εκφράσεις του προσώπου μου και τους ήχους που έβγαζα, καταλάβαινε ο κατηγορούμενος ότι δεν το ήθελα αυτό, αισθανόμουν όμως ότι ήταν μάταιη η προσπάθειά μου να το σταματήσω, λόγω της σωματικής του δύναμης. Όταν τελείωσε αυτός, σηκώθηκε και βγήκε έξω στη βεράντα».

Στη συνέχεια ο μάρτυρας, όπως περιγράφει, «έμεινα εκεί, ακίνητος και σοκαρισμένος. Μετά σηκώθηκα απογοητευμένος και πήγα στο μπάνιο και πλύθηκα. Ήμουν πραγματικά στεναχωρημένος, γιατί δυστυχώς είχα υποστει βιασμό και στο παρελθόν, όταν ήμουν 5 έτων, από θείο μου (αδελφό της μητέρας μου), ο οποίος ζει στην Αίγυπτο. Εγώ δεν είχα αναφέρει μέχρι τώρα το περιστατικό που έγινε με τον κατηγορούμενο στην Επίδαυρο αλλά και τις σεξουαλικές μου σχέσεις μαζί του, γιατί ο Λιγνάδης με είχε απειλήσει ότι εάν δημοσιευόταν φωτογραφία μου μαζί του, θα ερχόταν μια πρώην του, να μου ρίξει οξύ στο πρόσωπο. Μου έλεγε συγκεκριμένα: “… και δε θέλεις να πάθει κάτι τέτοιο, το όμορφο προσωπάκι σου”.

Έπειτα από αυτό το περιστατικό, «αφού επιστρέψαμε στην Αθήνα, δε μιλούσαμε καθόλου για αρκετούς μήνες, λόγω του περιστατικού αυτού. Στο τέλος του έτους 2015, έστειλε μήνυμα στον φίλο μου Α., λέγοντάς του ότι “Αμα δεν τον δω πρώτη σειρά στον Ριχάρδο Γ’ να με δει, τον χωρίζω”. Παρά το γεγονός που είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2015 με πείραζε ταο να με χωρίσει, γιατί αισθανόμουν ότι τον χρειαζόμουν ακόμα. Δεν ήμουν ε΄τοιμος να αφήσω τη ζωή που μου προσέφερε. Δηλαδή, δημόσιες σχέσεις, παραστάσεις, το να μένω σε ένα ζεστό σπίτι και το να είμαι με ένα γνωστό πρόσωπο. Εγώ στα 17 μου, δεν είχα στήριξη από την οικογένειά μου και το εκμεταλλευόταν. Ήξερε πώς να με χειραγωγεί. Όταν η μαμά μου, στις αρχές του 2016, έμαθε ότι είμαι ομοφυλόφιλος, είχε πολύ άσχημη αντίδραση. Ήταν οι χειρότεροι δυο-τρείς μήνες της ζωής μου, γιατί δεν μπορούσε η οικογένειά μου να αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά μου. Η οικογένειά μου, αντιμετώπιζε πολύ έντονα οικονομικά προβλήματα και εκείνο το διάστημα είχα βιώσει βίαια και από τον μεγάλο μου αδελφό. Για τον λόγο αυτό, ζήτησα από τον Λιγνάδη να μείνω στο σπίτι του. Έμεινα εκεί για είκοσι ημέρες».

«Ήθελε να κάνει σεξ κυρίως με ανήλικα»

Ο μάρτυρας προσέθεσε επίσης σχετικά με τον βιασμό που κατήγγειλε ότι υπέστη στην Επίδαυρο ότι «ο άλλος φίλος μου βρισκόταν στην βεράντα και δεν ξέρω τι του είπε ο Λιγνάδης. Εγώ στον φίλο μου, δεν το είχα πει γιατί ντρεπόμουν, που με είχε βιάσει ο Λιγνάδης. Βρήκα το θάρρος να το πω τώρα, γιατί θέλω να τιμωρηθεί για αυτό που μου έκανε. Μου πήρε πολύ χρόνο να το αποδεχτώ ότι μου συνέβη αυτό το γεγονός του βιασμού, γιατί δεν ήθελα να το αντιμετωπίσω, ήταν πολύ δύσκολο. Γι’ αυτό είμαι περήφανος με τον εαυτό μου που βρήκα το θάρρος να το αναφέρω έστω τώρα. Τέλος, θέλω να προσθέσω ότι μου ανέφερε διαρκώς, ότι έχει συνεχή πόθο να κάνει καθημερινά σεξ και με άντρες και με γυναίκες και κατά κύριο λόγο με ανήλικα. Τα περισσότερα από αυτά, ήταν αγόρια, τα οποία έρχονταν κυρίως στο σπίτι του στο Μεταξουργείο».

Στις 23 Φεβρουαρίου του 2020 ο μάρτυρας έδωσε συμπληρωματική κατάθεση όπου ανέφερε –έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον φίλο του-, ότι ο βιασμός που καταγγέλλει ότι υπέστη από τον Λιγνάδη, έγινε στις 8 Αυγούστου του 2015 και όχι στις 9 Αυγούστου όπως αρχικά είχε πει. Συμπλήρωσε μάλιστα πως «είχαμε πάει να παρακολουθήσουμε όχι παράσταση που σκηνοθετούσε εκείνος, αλλά κάποια άλλη παράσταση», συμπληρώνοντας πως έφτασαν στην Επίδαυρο στις 7 Αυγούστου και έφυγαν στις 10 Αυγούστου το πρωί. Συμπλήρωσε μάλιστα πως έχει στο κινητό του φωτογραφίες που έχει τραβήξει με τον Λιγνάδη. Η μια από αυτές φαίνεται ότι έχει τραβηχτεί στο σπίτι του Λιγνάδη, ενώ σε ακόμη δύο εικονίζεται ο κατηγορούμενος να κάθεται ημίγυμνος και ο μάρτυρας να στέκεται από πάνω του ακουμπώντας τον στο στήθος ενώ και οι δύο κοιτάζουν τον καθρέφτη που βρίσκεται απέναντί τους. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει στείλει στον μάρτυρα ακόμη μια φωτογραφία του, όπου εικονίζεται ημίγυμνος.