• 26 Οκτωβρίου, 2021

Καταγγελίες από πρώην βοηθό του Τζο Μπάιντεν για σεξουαλική επίθεση

 Καταγγελίες από πρώην βοηθό του Τζο Μπάιντεν για σεξουαλική επίθεση

Αυξανόμενη πίεση αντιμετωπίζει ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ με το κόμμα των Δημοκρατικών, καθώς όλο και περισσότερες φωνές ζητούν να απαντήσει δημόσια στις κατηγορίες της πρώην βοηθού του, Τάρα Ριντ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά.

Σύμφωνα με το in.gr, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει τηρήσει σιγήν ιχθύος σε σχέση με τις κατηγορίες, μια στάση που φαίνεται να είναι όλο και λιγότερο βιώσιμη καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Σημαντικοί οργανισμοί των Δημοκρατικών για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά και εξέχουσες φεμινίστριες του κόμματος, αρνούνται επίσης να σχολιάσουν δημόσια τους ισχυρισμούς της Ριντ ότι ο Μπάιντεν της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1993, όταν ακόμη ήταν γερουσιαστής του Ντέλαγουερ.

Σύμφωνα με την Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, κάτι τέτοιο “δεν έχει συμβεί ποτέ”. Ωστόσο η Μπέντινγγκφιλντ δεν έχει προχωρήσει σε κανένα περαιτέρω σχόλιο.

Οι κατηγορίες της Ριντ ήρθαν στο φως την περίοδο που οι νίκες του Μπάιντεν στον πρώτο γύρο των ενδοκομματικών εκλογών άρχισαν να δείχνουν πως θα ήταν εκείνος που θα αντιμετώπιζε τον Τραμπ στις ερχόμενες εκλογές. Τώρα οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι είχαν αγκαλιάσει τη λογική του #MeToo, που καλούσε τους πολίτες να πιστεύουν τις γυναίκες, δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Πηγή: theguardian.com