• 29 Ιανουαρίου, 2022

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ – Βίντεο σε νοσοκομείο στη Μακεδονία: Ύποπτα κρούσματα σε ράντζα χωρίς προφύλαξη

 Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ – Βίντεο σε νοσοκομείο στη Μακεδονία: Ύποπτα κρούσματα σε ράντζα χωρίς προφύλαξη

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για νοσοκομείο της κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο 23 ύποπτα κρούσματα κοροναϊού βρίσκονται σε ράντζα στον ίδιο χώρο, φορώντας μάσκες αλλά με καμία παραπάνω προφύλαξη και χρησιμοποιώντας κοινόχρηστους χώρους.

Στο σχετικό βίντεο στο οποίο φαίνονται οι άνθρωποι να συνυπάρχουν σε διάδρομο νοσοκομείου ενώ πιθανότατα νοσούν με κοροναϊό. Η εικόνα μαρτυρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Οι ανάγκες στα νοσοκομεία είναι τεράστιες, την ώρα που κρούσματα, νεκροί και διασωληνωμένοι από κοροναϊό αυξάνονται καθημερινά.

Γενικότερα, ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο για «ανείπωτη τραγωδία» στα νοσοκομεία, υπό το βάρος της επιδημίας, επισημαίνοντας πως χθες βράδυ «λειτουργούσαν 635 κλίνες ΜΕΘ για κοροναϊό και νοσηλεύονταν 590 ασθενείς. Πολλοί εκ των 590 αποσωληνωμένοι».

Την ίδια ώρα, «οι δισωληνωμένοι με κοροναϊό ήταν 664».
«Ως εκ τούτων, τουλάχιστον 100 ασθενείς Covdi-19 βρίσκονται εκτός ΜΕΘ», και ορισμένοι εξ αυτών «χάνουν τη ζωή τους ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής», σύμφωνα με τον ίδιο.