Καταγγελία Γρηγοριάδη για ΜΑΤατζή: “Αν δεν φύγεις Κλέωνα, θα σε…”

 Καταγγελία Γρηγοριάδη για ΜΑΤατζή: “Αν δεν φύγεις Κλέωνα, θα σε…”

Προπηλακισμό σε βάρος του από τα ΜΑΤ, καθώς και άγριο ξυλοκόπημα από αστυνομικούς, του συντονιστή του κόμματος Κωνσταντίνου Ντάσκα και της προσωπικής επιστημονικής συνεργάτιδας του, Ελένης Σπετσιώτη, κατά την αστυνομική έφοδο στην πορεία αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

Ο βουλευτής κατήγγειλε ότι δέχθηκε δακρυγόνα στο πρόσωπο, ενώ στη μέση της πορείας οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών.

Σε εκείνη τη φάση, όπως λέει, παρενέβη για να πει ότι ως βουλευτής βρίσκεται εκεί για να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα. Όμως, άνδρες των ΜΑΤ τον έσπρωξαν, όπως καταγγέλλει, με ασπίδες, με αποτέλεσμα να παραπατήσει.

Άλλοι άνδρες των ΜΑΤ τον απείλησαν κραδαίνοντας τα γκλομπ και ενώ είπε σε ένα πως είναι βουλευτής εκείνος του απάντησε απειλητικά το εξής: «φύγε Κλέωνα, φύγε Κλέωνα τώρα, αν δεν φύγεις θα σε ….». Δηλαδή τον αναγνώρισε κιόλας.

Τότε, όπως εξήγησε ο βουλευτής, παρενέβη άλλος άνδρας των ΜΑΤ που συγκράτησε τον συνάδελφο του και του είπε: «τι πας να κάνεις; είναι βουλευτής».

Το ΜέΡΑ25 έχει στείλει στη ΓΑΔΑ δικηγόρο, καθώς ανάμεσα στους 13 προσαχθέντες είναι μέλη του κόμματος.

Ο βουλευτής είπε ακόμα ότι κανείς δεν κινήθηκε απειλητικά κατά των αστυνομικών και κατήγγειλε ότι «ήταν σχέδιο της αστυνομίας» και πως «η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι υπεύθυνοι».

Κριθαρίδης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκης ΑΕ είναι υπαίτιοι για το φαύλο κύκλο της βίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μ. Κριθαρίδης, δήλωσε στο ΤThe Press Project:

«Οι αστυνομικές δυνάμεις μετά την απόφαση για την έφεση του Γ. Μιχαηλίδη, χτύπησαν τόσο τις πορείες για την έφεση, όσο και για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, με πληθώρα χημικών, κρότου λάμψης και αύρες να βρέχουν τον κόσμο κατα μεσής του κέντρου της Αθήνας και όλα αυτά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Θεοδωρικάκος και η κυβέρνηση Μητσοτάκης ΑΕ είναι υπαίτιοι για το φαύλο κύκλο της βίας, που η ίδια ανοίγει διαρκώς δέρνοντας τους νέους/ες, όταν δεν τους εξοντώνει στις φυλακές και τα κελιά. Καλούμε να μαζέψουν αυτούς που έχουν αμολήσει να δέρνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανέναν λόγο, γιατί η νεολαία δεν θα θρηνήσει θύματα για τα καπρίτσια του κ. Μητσοτάκη. Είδαμε ματατζήδες να σπρώχνουν τη συνήγορο Αναστασία Σταυροπούλου και να την ρίχνουν κάτω -γιατί τόσο φαίνεται πρεσβεύει η κυβέρνηση τα περί metoo, τη στιγμή που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της και δει τι είχε συμβεί σε έναν συλληφθέντα. Επίσης, είδαμε να βαράνε μέχρι και βουλευτές του ΜέΡΑ25 και μια σειρά κόσμο που ήταν στη πορεία, χωρίς καμία διακριτική μεταχείριση. Αυτή τη στιγμή στη Βουλή, ο κοιν. εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 θα αναφέρει όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά που είδαμε να λαμβάνουν χώρα και βέβαια θα πάμε στη ΓΑΔΑ να δούμε τι γίνεται με τους προσαχθέντες».

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Η Μητσοτάκης Α.Ε. εξαπόλυσε σήμερα άγρια επίθεση καταστολής σε βάρος ειρηνικότατων και μαζικότατων πορειών διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την απόφαση περί μη αποφυλάκισης του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά και ενάντια στον περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Σε αμφότερες τις πορείες συμμετείχαν μπλόκ του ΜέΡΑ25 που χτυπήθηκαν κι αυτά όπως και η υπόλοιπη πορεία με πρωτοφανή ωμότητα και βιαιότητα, στα οποία συμμετείχαν πλήθος μελών και στελεχών του κόμματος και της νεολαίας, αλλά και την παρουσία των βουλευτών Κλέωνα Γρηγοριάδη, Κρίτωνα Αρσένη και Μαρίας Απατζίδη.

Τους αναίτιους ξυλοδαρμούς, τα χημικά, το ανθρωποκυνηγητό, τις αύρες και τους γενικότερους χουλιγκανισμούς των ματατζήδων, ακολούθησαν αναίτιες, βίαιες και παράνομες προσαγωγές με παράλληλη παρεμπόδιση δια της βίας δικηγόρων και φωτορεπόρτερ να κάνουν τη δουλειά τους.

Ο ένας μάλιστα εκ των προσαχθέντων είναι σοβαρά τραυματισμένος με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Καταγγέλλουμε τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του χουλιγκανισμούς των ΜΑΤ κατά άοπλων και ειρηνικών διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε το αυταρχικό, κατασταλτικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. και τον Υπουργό δήθεν Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο για την απόφαση τους να θρηνήσουμε νεκρούς κι άλλους νέους ανθρώπων σε αυτή τη χώρα.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων».

Θεόκριτος Αργυριάδης