• 29 Οκτωβρίου, 2020

Καταγγελία: Τα ΜΑΤ κράτησαν τα παιδιά μου και τα απείλησαν με χαστούκια (vid)

 Καταγγελία: Τα ΜΑΤ κράτησαν τα παιδιά μου και τα απείλησαν με χαστούκια (vid)

Μητέρα κατήγγειλε στο Open TV ότι τα δύο της παιδιά που συμμετείχαν στην μαθητική πορεία της Πέμπτης κρατήθηκαν από αστυνομικούς, ενώ απειλήθηκαν και με χαστούκια, χωρίς να συμμετέχουν στα επεισόδια.

Μάλιστα σε βίντεο παιδιά είναι περικυκλωμένα από ΜΑΤ και έναν καθηγητή να προσπαθεί α πείσει τους αστυνομικούς να τα αφήσουν ελεύθερα.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της μητέρας στο Open TV για το περιστατικό:

«Τα παιδιά μου είναι 15 ετών. Όταν τελείωσε η πορεία πήγαν στο μετρό για να επιστρέψουν. Πήρα στις 12:30 και δεν απαντούσαν. Κάποια στιγμή τους βρήκα και το σήκωσε ο ανιψιός μου. Μου λέει μας κάνουν έλεγχο κλείνω. Νόμιζα ότι πρόκειται για έλεγχο στο μετρό» και συνέχισε:

«Τα παιδιά μου δεν είχαν ούτε τσαντάκι, ούτε σακίδιο. Οι αστυνομικοί τους έβγαζαν τα μπουφάν τους σήκωναν τις μπλούζες. Αν βρεθεί οτιδήποτε θα φάτε χαστούκι τους είπαν. Τους πήραν φυσικά τα στοιχεία. Δεν τους άφησαν να μας πάρουν τηλέφωνο, αν δεν είχαν επέμβει ένας καθηγητής και ένας βουλευτής θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί. Στο σημείο που ήταν τα παιδιά δεν υπήρχε κάποιο συμβάν» καταγγέλλει η μητέρα των μαθητών.