• 23 Ιανουαρίου, 2022

Καταδικάστηκαν τελεσίδικα οι χρυσαυγίτες για την επίθεση στο “Συνεργείο”

 Καταδικάστηκαν τελεσίδικα οι χρυσαυγίτες  για την επίθεση στο “Συνεργείο”

Την τελεσίδικη καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για την επίθεση της εγκληματικής οργάνωσης στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης στις 10.07.2013 αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός κρίθηκε ένοχος ως ηθικός αυτουργός για την επικίνδυνη σωματική βλάβη του Παναγιώτη Δριμυλή και ως συνεργοί του καταδικάστηκαν ο πρώην βουλευτής της Χ.Α. Νίκος Μίχος, ο πρώην γραμματέας της οργάνωσης στον Πειραιά Μάκης Μπαρέκας, καθώς και οι Γιώργος Σταμπέλος, Διονύσης Αγιοβλασίτης και Χρήστος Γαλανάκης. Οι τέσσερις τελευταίοι αθωώθηκαν για το αδίκημα της οπλοχρησίας.

Το Εφετείο Πλημμελημάτων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και καταδίκασε τον Ι. Λαγό σε ποινή οκτώ μηνών και όλους τους υπόλοιπους σε επτάμηνη ποινή.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν μόνο ο κατηγορούμενος Νίκος Μίχος, που είχε ζητήσει τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού, όπου εκτίει ποινή πέντε ετών ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Στη φυλακή βρίσκονται και οι Μάκης Μπαρέκας (6 χρόνια), Γιώργος Σταμπέλος (9 χρόνια) ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Ο Ι. Λαγός, που έχει καταδικαστεί σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αναμένεται να οδηγηθεί στη φυλακή όταν αρθεί η ευρωβουλευτική ασυλία του.

Η επίθεση στο «Συνεργείο» είχε γίνει δύο μήνες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και, όπως έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», συμμετείχαν και οι Γιώργος Πατέλης, Ιωάννης Κομιανός και Γιώργος Δήμου που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου και ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: efsyn.gr