Μόσιαλος για Κουμουτσάκο: “Όταν δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές, να μην έχουμε την απαίτηση από τους πολίτες”.

 Μόσιαλος για Κουμουτσάκο: “Όταν δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές, να μην έχουμε την απαίτηση από τους πολίτες”.

Με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος καλεί τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Παράλληλα όμως αφήνει αιχμές -χωρίς να τον κατονομάζει- για την στάση του Γ.Κουμουτσάκου που έσπευσε να λάβει την Θεία Κοινωνία, αναφέροντας ότι «όταν μετά από 9 μήνες πανδημίας δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές με την προστασία της δημόσιας υγείας, να μην έχουμε την απαίτηση να το κάνουν αυτό απλοί πολίτες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου

«Όταν μετά από 9 μήνες πανδημίας δημόσια πρόσωπα δεν αντιλαμβάνονται ποιες συμπεριφορές είναι συμβατές με την προστασία της δημόσιας υγείας να μην έχουμε την απαίτηση να το κάνουν αυτό απλοί πολίτες. Έχω επανειλημμένα τονίσει ότι η εφαρμογή των μέτρων πρέπει να είναι οριζόντια. Και αυτό αφορά και χώρους, και θεσμούς και πολίτες.

Ελπίζω να έχουμε καταλάβει πλέον όλοι ότι η σωστή εφαρμογή των μέτρων θα αποτρέψει τις υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ο άνεργος πολίτης δεν έχει δικαίωμα επιλογής. Είναι άνεργος και θα πρέπει να προστατευθεί από την πολιτεία.

Όσοι δεν είμαστε άνεργοι και έχουμε τη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στις συμπεριφορές μας ας προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες.

Οι άνεργοι συμπατριώτες μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Το ίδιο ισχύει και για τους άστεγους, τη μητέρα που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της και καθαρίζει νοσοκομεία, τους φτωχότερους εργαζόμενους που δεν έχουν μόνιμες δουλειές και τρέμουν μήπως αρρωστήσουν και χάσουν πολύτιμα μεροκάματα.

Να σκεφθούμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας δεν θα αντιμετωπίσουν μόνο προβλήματα υγείας αν δεν ελεγχθεί η πανδημία. Θα αντιμετωπίσουν και σημαντικά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης». 

Σχετικά Άρθρα