• 15 Ιουνίου, 2021

“Καρφιά” Κύρτσου: Η Πορτογαλία γεμίζει τουρίστες από τη Βρετανία, εμείς περιμένουμε…

 “Καρφιά” Κύρτσου: Η Πορτογαλία γεμίζει τουρίστες από τη Βρετανία, εμείς περιμένουμε…

Εκτός… γραμμής βγαίνει για άλλη μία φορά το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Κύρτσος .

Αυτή τη φορά ο ευρωβουλευτής με μια δηκτική ανάρτηση παίρνει αποστάσεις από την κυβερνητική αισιοδοξία για το άνοιγμα του τουρισμού και συγκρίνει τους θανάτους σε Ελλάδα και Πορτογαλία με φόντο την άφιξη των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η χώρα μας σε ό,τι αφορά στον τουρισμό βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι κάτι που σημαίνει ότι οι Βρετανοί που θα επισκέπτονται την Ελλάδα θα πρέπει να μπαίνουν σε υποχρεωτική 10ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή τους.
Αντίθετα, στην Πορτογαλία σημειώνεται έκρηξη κρατήσεων καθώς από την προσεχή Δευτέρα θα μπορούν να ταξιδεύουν Βρετανοί τουρίστες χωρίς κανέναν περιορισμό.

Όπως έγραψε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σε ανάρτησή του στο Twitter, “η Πορτογαλία γεμίζει τουρίστες από το Ην. Βασίλειο. Εμείς θα πρέπει να περιμένουμε τη βελτίωση της επιδημιολογικής μας κατάστασης”.
“70 θάνατοι στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, 1 στην Πορτογαλία. Πριν λίγους μήνες η Πορτογαλία υπέφερε, βελτιώθηκε όμως έγκαιρα για τον τουρισμό” προσθέτει.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου της Deutsche Welle Κώστα Συμεωνίδη όλο και περισσότεροι γερμανοί τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση στην Ελλάδα σκέφτονται να την ακυρώσουν λόγω του μεγάλου αριθμού θανάτων στη χώρα μας και να επιλέξουν για τις διακοπές τους την Ισπανία.