Καραμανλής: Η γραμμή 4 του Μετρό στην Αττική θα έχει ολοκληρωθεί το 2029

 Καραμανλής: Η γραμμή 4 του Μετρό στην Αττική θα έχει ολοκληρωθεί το 2029

Στο σχεδιασμό για τα έργα του Μετρό σε Αττική και Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News.

Μετρό – Γραμμή 4: Αρχές του χρόνου ξεκινά τη διαδρομή του ο μετροπόντικας

Ερωτηθείς για τα έργα του Μετρό στην Αθήνα, ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι μετά από 28 χρόνια, ξεκίνησε στην Αθήνα η κατασκευή νέας γραμμής μετρό που θα αλλάξει τη ζωή στην πόλη και η ολοκλήρωσή του θα γίνει το 2029. «Ήδη οι πολίτες βλέπουν εγκατεστημένα εργοτάξια και στις αρχές του χρόνου ξεκινά τη διαδρομή του ο πρώτος μετροπόντικας. Στον Πειραιά, το κατασκευαστικό έργο ολοκληρώνεται και τρεις νέοι σταθμοί παραδίδονται το φθινόπωρο. Ενώ στη Θεσσαλονίκη όλοι βλέπουν ότι επιτέλους χώροι εργοταξίων απελευθερώνονται και αποδίδονται ξανά στους πολίτες. Προχωράμε εντατικά τις εργασίες, ξεκινήσαμε τις δοκιμές και σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ δώσαμε οριστική λύση και ξεκινήσαμε κατασκευαστικές εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου. Στο τέλος του 2023 η πόλη θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη».

Σχολιάζοντας ο κ. Καραμανλής ότι πολλά από αυτά τα έργα δεν ήταν αυτονόητα, ούτε οικονομικά αλλά ούτε και πολιτικά, τονίζει ότι χωρίς την Ευρώπη η Ελλάδα θα ήταν αλλιώς: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σ’ αυτό-επ’ αφορμή μάλιστα της 24ης Ιουλίου. Ένα Έθνος που λησμονεί την Ιστορία του είναι καταδικασμένο. Μέσα από τρικυμίες και εθνικές συμφορές, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κράτησε τότε γερά το πηδάλιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας. Ήταν μια πολιτική, μια Εθνική επιλογή η οποία τότε μας κράτησε ζωντανούς και τώρα μας κρατάει όρθιους. Η ΝΔ η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, τότε και τώρα έχει σταθερό προσανατολισμό. Χωρίς την Ευρώπη, η Ελλάδα θα ήταν αλλιώς…».

«Δεν θα εγκαινιάζουμε μουσαμάδες, αλλά ολοκληρωμένα έργα»

Με την ευκαιρία της παράδοσης της παράκαμψης της Αμφιλοχίας και μάλιστα πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι «με αυτά τα 17 χιλιόμετρα που δόθηκαν στην κυκλοφορία – έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του άξονα Άκτιο-Αμβρακία. Πήραμε ένα έργο μπλοκαρισμένο, τελματωμένο, που το είχαν όλοι ξεγραμμένο… Δουλέψαμε συστηματικά και μέσα σε τρία χρόνια κάναμε ό,τι δεν είχε γίνει όλα τα προηγούμενα. Γιατί σε αυτή την πολιτική πιστεύουμε. Στην πολιτική που φέρνει αποτελέσματα. Που ωφελεί τον τόπο και όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες.

«Πάνω από τις μισές πτήσεις στο Ελ. Βενιζέλος δεν καθυστερούν»

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις πτήσεις διευκρινίζοντας ότι «ως τώρα η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες. «Στο Ελ. Βενιζέλος πάνω από τις μισές πτήσεις δεν καθυστερούν. Από τις υπόλοιπες, στο 80% το πρόβλημα οφείλεται στο domino effect καθυστερήσεων στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης και το 20% σε πτήσεις εκτός χρονοθυρίδων. Δεν υπάρχουν προβλήματα που οφείλονται στην ελληνική εναέρια κυκλοφορία. Κρίσιμη εδώ είναι η επαφή μας με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Επιτελούν κρίσιμο εθνικό έργο – και το εννοώ. Ήρθαμε σε συμφωνία μαζί τους για θέματα που τους απασχολούν και ελπίζω ότι θα έχουμε την υπεύθυνη συνεργασία τους για όλη τη σεζόν».

«Η ΝΔ δεν κάνει εκλογές, παρόλο που ξέρει ότι θα κερδίσει»

Αναφερόμενος στη συζήτηση για πρόωρες εκλογές, ο υπουργός είπε πως «η ΝΔ δεν κάνει εκλογές, παρόλο που ξέρει ότι θα κερδίσει. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πολώνει ακραία, επειδή βλέπει ότι χάνει. Αυτή είναι η διαφορά μας», τονίζει, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία βάζει, όπως πάντα έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, «το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βαγγέλης Μαρινάκης