• 16 Μαΐου, 2021

Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο-Ο δράστης με το όπλο στο χέρι λίγο μετά τη δολοφονία

 Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο-Ο δράστης με το όπλο στο χέρι λίγο μετά τη δολοφονία

Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο από τους δολοφόνους του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο φαίνεται η μηχανή με τους δυο δράστες να περνά την οδό Μεγίστης κατά τη διαφυγή τους από τον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και διακρίνεται ο οδηγός να φοράει κράνος, ενώ ο συνοδηγός που φοράει σκούφο και μάσκα, κρατάει ξεκάθαρα ακόμη το όπλο στα χέρια του.

https://www.megatv.com/2021/04/14/vinteo-ntoukoumento-o-ektelestis-me-to-oplo-sto-xeri-meta-ti-dolofonia-karaivaz/

Το συγκεκριμένο βίντεο από κάμερα ασφαλείας πολυκατοικίας της περιοχής, είναι στην οδό Μεγίστης 77, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από την οδό Άννινου, εκεί όπου έπεσε νεκρός ο αστυνομικός συντάκτης.

Μέσα σε ένα λεπτό, οι δολοφόνοι είχαν καταφέρει και είχαν διανύσει 1,5 χιλιόμετρο. Είχαν αναπτύξει μάλιστα και αρκετά μεγάλη ταχύτητα και είναι 800 μέτρα μακριά από την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, όπου φαίνεται ότι κατέληξαν και από εκεί διέφυγαν προς άγνωστη μέχρι αυτή την ώρα κατεύθυνση.

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι ο δολοφόνος δεν έκρυψε καν το όπλο του μετά την δολοφονία, το κρατούσε πάνω του και αυτό αυτό το νέο στοιχείο, που έχουν πια στα χέρια τους από το καινούργιο βίντεο.

Ένας πιθανός λόγος είναι ότι ήταν σε ετοιμότητα, έτσι ώστε αν χρειαστεί, να το χρησιμοποιήσει, πιθανότατα ίσως είχε αλλάξει και γεμιστήρα, γιατί είχε πυροβολήσει δεκατρείς φορές, είχε αδειάσει το όπλο και το σημαντικότερο για να μην χάσει καθόλου χρόνο μετά τους πυροβολισμούς, ανέβηκε στο μηχανάκι.

Ο οδηγός φαίνεται ότι ήταν πάρα πολύ εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο τύπο μοτοσικλέτας, αφού με μεγάλη ταχύτητα σε μόλις ένα λεπτό, έφτασαν στο σημείο της φωτογραφίας μετά τη δολοφονία.

Πού έχει οδηγηθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας φαίνεται να έχουν μια εικόνα, από πού μπορεί να προέρχεται η συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση κατά του δημοσιογράφου, όπως είχαν βεβαίως και την εικόνα από πού προέρχονται και τα προηγούμενα περίπου 60 συμβόλαια θανάτου, που έχουν εκτελεστεί την τελευταία εικοσαετία.

Όμως, και σε αυτή την περίπτωση θεωρούν ότι αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να τεκμηριώσουν με συγκεκριμένα στοιχεία που είναι από τον τόπο του εγκλήματος, από την έρευνα που γίνεται πόρτα – πόρτα, κάμερα – κάμερα στους δρόμους της Αθήνας προκειμένου να βρούν κάποιο στοιχείο που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Εκεί είχαν “κολλήσει” και οι προηγούμενες έρευνες, προκειμένου να τεκμηριωθεί η εμπλοκή συγκεκριμένων ατόμων.

Η Αστυνομία φαίνεται να έχει καταλήξει στον χώρο, την ομάδα και έχει υποψίες ακόμα και για τα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη επίθεση, χρειάζονται όμως τα στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση.

Ποιοι και γιατί τον ήθελαν νεκρό
Ο εκλιπών, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για την περιβόητη υπόθεση της Ε.Υ.Π (Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών), για ένα σύστημα διαπλοκής εν αποστρατεία και εν ενεργεία αστυνομικών με τη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας», στην κεφαλή της οποίας βρισκόταν ο επίσης δολοφονημένος, Δ.Μ.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε κάνει αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα του για την εν λόγω υπόθεση και θα κατέθετε εκ νέου. Εικάζεται ότι οι άνθρωποι που εκτέλεσαν τον άτυχο δημοσιογράφο μπορεί να γνώριζαν ότι θα δώσει νέα κατάθεση και να ήθελαν να του κλείσουν το στόμα.