• 19 Οκτωβρίου, 2021

Καπραβέλος: “Λάθος το μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία”

 Καπραβέλος: “Λάθος το μήνυμα ότι τελείωσε η πανδημία”

 Για την περίπτωση του 20χρονου που κατέληξε από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση για την πανδημία μίλησε ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Εχτές, Τετάρτη, έχασε τη ζωή του ένα 20χρονο παιδί που δεν είχε εμβολιαστεί. Προφανώς ο κορονοϊός το βρήκε χωρίς τείχος προστασίας, αλλά παρουσίασε φοβερές επιπλοκές, δεν τις έχουμε δει άλλη φορά όλες μαζί σε έναν ενήλικα» είπε ο κ. Καπραβέλος και συμπλήρωσε: «Είναι μια θανατηφόρος νόσος που δεν κάνει διακρίσεις. Δεν πίστευαν στο εμβόλιο ούτε οι γονείς του παιδιού και προφανώς επηρεάστηκε και το παιδί, δεν πίστευαν στη δύναμη αυτού του θείου δώρου».

Ο άγνωστος διάλογος Δένδια-Μπογδάνου μετά το επεισόδιο στη Βουλή: “Για εμένα τα είπες αυτά;”

Ο κ. Καπραβέλος ρωτήθηκε και για τις ελευθερίες που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από το Σάββατο για τους εμβολιασμένους και σχολίασε ότι «δεν είναι ώρα για τέτοια ελευθερία, δεν είναι η στιγμή να περάσουμε ένα μήνυμα ότι ήρθαμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε όλοι εμβολιασμένοι. Η συμμόρφωση δεν είναι ικανοποιητική. Σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας το ποσοστό εμβολιασμού είναι μικρό. Η διαφοροποίηση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη πρέπει να υπάρξει, αλλά δε θέλουμε να δοθεί το λάθος μήνυμα ότι η πανδημία τελείωσε».

«Είναι υπερβολικά τα μέτρα ελευθερίας στους εμβολιασμένους. Δίνουν την εντύπωση ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν είμαστε σε αυτό το σημείο. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι πολύ μεγάλη από μη εμβολιασμένους. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά στη Βόρεια Ελλάδα. Οι θάνατοι ξεπέρασαν τις 15.000», είπε ο κ. Καπραβέλος στο MEGA.

Ζήτησε, μάλιστα να υπάρξει επανεκτίμηση αν τα επιδημιολογικά δεδομένα παρουσιάσουν επιδείνωση «ώστε να δούμε αν πρέπει να γίνει η παρέλαση παρουσία κόσμου, ή η δοξολογία του Αγίου Δημητρίου. Στη Θεσσαλονίκη γιορτάζει όλη η πόλη. Ο συνωστισμός μας ανησυχεί».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ριψοκίνδυνη κίνηση» τα μέτρα προς την ελευθερία καθώς, όπως είπε, «και οι εμβολιασμένοι μολύνονται, και αυτοί μεταδίδουν, έστω σε μικρότερο ποσοστό. Αλλά είναι σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία. Είναι μια ριψοκίνδυνη κίνηση αυτό που γίνεται. Ελπίζω η κυβέρνηση να δει τα επιδημιολογικά δεδομένα και την πίεση στο σύστημα υγείας. Να μη δοθεί λάθος μήνυμα ότι όλα έχουν τελειώσει και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, ας κάνουμε υπομονή».