Καπραβέλος για Άλκη: Ήταν νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από θαύμα έζησαν οι φίλοι του (vid)

 Καπραβέλος για Άλκη: Ήταν νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, από θαύμα έζησαν οι φίλοι του (vid)

Ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, επεσήμανε ότι από θαύμα οι δύο φίλοι του κρατήθηκαν ζωντανοί από τον άγριο ξυλοδαρμό από χούλιγκαν νεοναζιστές στη Χαριλάου. Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ο Άλκης μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο.

«Είχαμε και τα δύο παιδιά ακόμα, κάνουμε το σταυρό μας ακόμα στο νοσοκομείο που με τέτοιο ξυλοδαρμό, τέτοιους μώλωπες, τέτοια τραύματα, δεν είχαμε εσωτερικές αιμορραγίες, δεν είχαμε προβλήματα σε άλλα εσωτερικά όργανα, ειλικρινά κρατήσαμε τα δύο τα παιδιά τα άλλα. Δυστυχώς ήρθε το παιδί (σ.σ Άλκης) ήταν νεκρό….», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αυτό που είδαμε, υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος, δεν είναι οπαδική βία, είναι δολοφονική ενέργεια. «Εμείς είμαστε φίλαθλοι στη Θεσσαλονίκη, άλλο φίλαθλος, άλλος οπαδός, άλλο εγκληματίας».

«Έπρεπε να δείτε τα δυο τα παιδιά που είναι ζωντανά, κάνουμε το σταυρό μας, κάναμε αξονικές να δούμε αν έχουν εσωτερικά τραύματα. Είναι μια χαρά» διαβεβαίωσε ο γιατρός.

Στο μεταξύ στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, αναφορικά με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη και τον 23χρονο φερόμενο ως δράστη, που ήταν γνωστός στις Αρχές για παλαιότερα περιστατικά οπαδικής βίας.

«Για μια ακόμη φορά συρόμαστε πίσω από τις εξελίξεις. Εχτές έγινε μια σημαντική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο και δόθηκε εντολή προς όλες τις εισαγγελίες της χώρας και την αστυνομία προκειμένου να “σαρωθούν” όλες οι λέσχες ομάδων. Έχουμε ένα πρόσφατο νομοθέτημα για την οπαδική βία που οι διατάξεις είναι αρκετά αυστηρές, ενώ επανήλθε το ιδιώνυμο έγκλημα. Σε οποιαδήποτε ποινή καταδικαστεί κάποιος δεν έχουμε ούτε αναστολή, ούτε μετατροπή της ποινής. Κάθε ποινή θα εκτίεται», είπε ο κ. Γλύκας.

«Πιστεύω ότι θα οδηγηθούμε σε κλιμακωτή αναβάθμιση του κατηγορητηρίου. Θεωρώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την ταυτοποίηση των υπόλοιπων δραστών. Η κατηγορία θα είναι η συνέργεια με ποινική μεταχείριση αντίστοιχη του αυτουργού. Από κοινού πήγαν αυτοί οι άνθρωποι. Ήταν οργανωμένο σχέδιο για την αφαίρεση μιας ζωής. Στις λέσχες φιλάθλων λειτουργούν συγκεκριμένες ομάδες εγκληματικών οργανώσεων. Όχι παντού, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις», συνέχισε.

«Όσα εντοπίζονται παραπέμπουν σε οργανωμένο στρατό. Με την παρέμβαση του Αρείου Πάγου ζητήθηκε να εκδικάζονται οι σχετικές υποθέσεις εντός 30 ημερών. Αν διαπιστωθεί ότι στη δολοφονία συμμετείχαν 10 άτομα κινδυνεύουν και οι 10 με ισόβια αν αποδειχθεί ο δόλος για τον καθένα και ότι είχαν σαφή σκοπό», σημείωσε κλείνοντας ο κ. Γλύκας.

Παναγιώτης Δρίβας