• 31 Ιουλίου, 2021

Καπραβέλος: Δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε θύματα…

 Καπραβέλος: Δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε θύματα…

«Το μόνο όπλο που έχουμε για να κερδίσουμε τη ζωή μας είναι ο εμβολιασμός» είπε ο Νίκος Καπραβέλος γιατί όπως εξήγησε η φυσική ανοσία, το να περιμένουμε ότι ο ιός θα τους μολύνει όλους, έχει πολύ μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Ο διευθυντής της 2ης ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μιλώντας στην ΕΡΤ3, τόνισε πως «με 1,5 εκατομμύριο ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών δεν θα προλαβαίνουμε να μετράμε θύματα».

Ο κ. Καπραβέλος προέβλεψε ότι τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν τα κρούσματα. «Είχαμε ηρεμία και είδατε τι πάθαμε το Νοέμβριο» είπε, προσθέτοντας ότι αν θέλουμε να διαχειριστούμε σωστά το τέταρτο κύμα θα πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα.

«Με την υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης θα δούμε 15.000-20.000 κρούσματα και το σύστημα θα δεχτεί μεγάλη πίεση και η κατάρρευση του ΕΣΥ αφορά και τους υπόλοιπους ασθενείς, πλην αυτών με κορονοϊό. Υπενθύμισε ότι στο δεύτερο κύμα δύο στους τρεις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους έξω από τις ΜΕΘ, γιατί δεν υπήρχαν κρεβάτια, ενώ στο τρίτο κύμα ένας στους δυο.Δεν αντέχει μεγάλη πίεση του σύστημα Υγείας. Η κατάρρευση δεν αφορά μόνο τους ασθενείς covid. Είναι και οι υπόλοιποι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κότσιρας: ” Όσο τρομοκρατούν τον κόσμο το ποσοστό των ανεμβολίαστων θα αυξάνεται”

Όποια κυβέρνηση και να είναι πάνω, η χρόνια υποβάθμιση δεν διορθώνεται σε μερικούς μήνες. Το σύστημα μας έχει φτάσει σε ένα όριο. Δεν έχουμε μεγάλα περιθώρια για να το ενισχύσουμε. Το θείο δώρο είναι το εμβόλιο. Αυτό σώζει ζωές».

«Η υποχρέωση του εμβολιασμού δεν είναι μόνο ατομική ευθύνη είναι σημαντικός κρίκος μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού. Υπάρχουν αναφορές από την Αγγλία που λένε ότι άνθρωποι και με τις δύο δόσεις πέθαναν λόγω της μετάλλαξης», είπε και στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού και του εμβολιασμού των παιδιών άνω των 12 ετών.