• 16 Ιανουαρίου, 2022

Καπραβέλος: Δεν έχει στελεχωθεί η ΜΕΘ που εγκαινίασε πριν από 9 μήνες ο Μητσοτάκης

 Καπραβέλος: Δεν έχει στελεχωθεί η ΜΕΘ που εγκαινίασε πριν από 9 μήνες ο Μητσοτάκης

Αδειασμα προς τον πρωθυπουργό από τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Καπραβέλος ήταν καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και κλήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε υποσχέσεις για περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά παρουσίασε και μια εικόνα διαφορετική από την πραγματικότητα, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι… ψάχνει γιατρούς να προσλάβει και δεν βρίσκει.

Βούλα: Η εκτίμηση της Τροχαίας για το δυστύχημα με τη Ferrari – Τι λένε οι πραγματογνώμονες

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ, όμως, δεν δίνονται ουσιαστικά κίνητρα προς τους επιστήμονες ώστε να στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην αναζητήσουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Ανέφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την ΜΕΘ που είχε εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός σε ένα ακόμη επικοινωνιακό σόου τον περασμένο Απρίλιο. «Δεν έχει ακόμη στελεχωθεί η ΜΕΘ π[ου εγκαινιάστηκε πριν από εννέα μήνες. Δίνουμε αγώνα για να βρεθεί προσωπικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, άφησε αιχμές επισημαίνοντας  «δεν χρειάζονται απλά προκηρύξεις, αλλά σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Εδώ και χρόνια τα λέμε, χρειάζονται κίνητρα. Η μονάδα που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός της χώρας ακόμη δεν λέει να στελεχωθεί με προσωπικό, κάνουμε αγώνα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε την ΜΕΘ στο Παπανικολάου τον περασμένο Απρίλιο και τον Νοέμβριο αποκαλύφθηκε πως οι συγκεκριμένες κλίνες δεν λειτουργούσαν.

Η κυβέρνηση προχώρησε τότε σε κινήσεις πανικού μετακινώντας εντατικολόγους από την Αθήνα…

Πηγή: efsyn.gr