Καπουτζίδης: Δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλει έναν γκέι

 Καπουτζίδης: Δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλει έναν γκέι

Στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» της ΕΡΤ βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης ο οποίος μίλησε και για την επιλογή του να αναφερθεί ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

«Ήμουν πολύ ξεκάθαρος με τον κόσμο. Αυτό που με προβλημάτιζε πάντοτε ήταν να μην ταλαιπωρηθούν με σούσουρο οι γονείς μου» είπε ο σεναριογράφος και ηθοποιός μοιράστηκε με τους παρουσιαστές ότι έχει επιθυμήσει πολύ τους γονείς του, οι οποίοι μένουν στις Σέρρες και έχει καιρό να τους δει λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης υπογράμμισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης «δεν πρέπει να είναι κουτσό» και ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί ο πολιτικός γάμος, αλλά και να προχωρήσει το ζήτημα της υιοθεσίας. «Θαυμάζω απεριόριστα τη Σοφία Μπεκατώρου. Της έστειλα και αμέσως μήνυμα μόλις έμαθα την εξομολόγησή της. Νομίζω είναι ένα από τα σημαντικότερα πρότυπα που μπορεί να έχει μία γυναίκα σήμερα. Οι γυναίκες πρέπει να ενωθούν και να διεκδικήσουν. Η ισότητα για την οποία μιλάμε είναι μόνο στα χαρτιά, δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Η ισότητα πρέπει να γίνει στο μυαλό ότι ο άνδρας και η γυναίκα έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν ζούμε σε μία κοινωνία που το έχει πετύχει αυτό. Δουλευόμαστε κιόλας. Μια γυναίκα αναρωτιέται αν έχει το δικαίωμα να μιλήσει καταλαβαίνεις ότι δεν αισθάνεσαι ίση» ανέφερε.

«Βέβαια είναι και στοιχείο του χαρακτήρα πώς χρησιμοποιεί κάποιος την εξουσία του» είπε.

“Δέχτηκα χυδαία σχόλια”

Και συνέχισε αναφερόμενος στα σχόλια που έχει δεχτεί στα social media: «Χυδαία σχόλια φυσικά και δέχτηκα. Αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε πολύ σε αυτό. Θα υπάρχει πάντοτε ένα μέρος του πληθυσμού – ανά τους αιώνες, ακόμα και στη Σουηδία να πας – που θα γράψουν χυδαία σχόλια. Ε και; Αν είσαι εντάξει με τη ζωή σου, δεν έχεις λόγο να στενοχωρηθείς με την μπούρδα που θα γράψει ένας άνθρωπος που είναι προφανώς δυστυχισμένος και αποτυχημένος σε όλους τους τομείς. Γιατί αν ήταν ερωτευμένος, αν έκανε σεξ, αν είχε μία δουλειά που του άρεσε το τελευταίο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να μπει στο δικό σου Instagram και να γράψει» είπε ο είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Αυτό που με έκανε εσωστρεφή, είναι η σεξουαλικότητά μου. Όταν το συνειδητοποίησα κλείστηκα. Δυσκολεύτηκα τότε όταν το κατάλαβα. Τη δεκαετία του ΄80 ένας γκέι ήταν ένας άνθρωπος από το περιθώριο. Δεν ήταν αποδεκτός ή ήταν αυτός που έτρωγε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κορόιδευαν. […] Δεν θέλω να δίνω συμβουλές, αλλά θέλω να βοηθήσω τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα. Είμαι αποφασισμένος γι΄αυτό».

“Να μην έρχονται να με βλέπουν”

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκάλυψε και το μοναδικό πράγμα που τον απασχολούσε: «Νιώθω ότι είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον κόσμο. Όλοι οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Αυτό που με προβλημάτιζε δεν ήταν το αν θα χάσω κοινό ή διαφημίσεις. Δεν θέλω να πάω σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι, ή σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι και δεν θέλω επίσης να έρχονται στο θέατρο μου και να με βλέπουν άνθρωποι που δεν θέλουν ένα γκέι. Το μόνο που με απασχολούσε επειδή ήμουν 600 χλμ μακριά από την πόλη μου, δεν ήθελα να ταλαιπωρηθούν με σούσουρο οι γονείς μου. Μόνο αυτό. Όταν κατάλαβα ότι δεν έχουν κανένα θέμα και έχουν την ικανότητα, τη σιγουριά και την πίστη όποιος είναι να κάνει σούσουρο να τον κάνουν πέρα, ηρέμησα. Τους αγαπώ πάρα πολύ και μου έχουν λείψει».

Χρήστος Σταθόπουλος