• 23 Ιουνίου, 2021

Κανονικά την Πέμπτη η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική

 Κανονικά την Πέμπτη η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική έκρινε το πρωτοδικείο Πειραιά την εξαγγελθείσα για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Η ΠΕΝΕΝ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά την εξαγγελθείσα κινητοποίηση, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής και περιφρούρησης της απεργίας από τους ναυτεργάτες, με επίκεντρο το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όταν θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά.

Το συγκεκριμένο ναυτεργατικό σωματείο καλεί επίσης τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες, να δώσουν όλοι τους το αγωνιστικό παρών στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ, αύριο το πρωί στις 5.00 π.μ, στο λιμάνι του Πειραιά και στα καράβια απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά (ΗΣΑΠ).

Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος των ακτοπλόων ζητεί με επιστολή του προς το υπουργείο Ναυτιλίας, τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης, για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.