• 24 Νοεμβρίου, 2020

“Κανονικά Χριστούγεννα” υποσχέθηκε ο Τζόνσον στους Βρετανούς

 “Κανονικά Χριστούγεννα” υποσχέθηκε ο Τζόνσον στους Βρετανούς

Η Βρετανία μπήκε σε πανεθνικό lockdown, αλλά ο Μπόρις Τζόνσον ισχυρίζεται πως έχει διαβεβαιώσεις ότι η έξαρση με τον κοροναϊό θα τερματιστεί μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων που θα κρατήσει η καραντίνα και οι Άγγλοι θα κάνουν …κανονικά Χριστούγεννα.

«Η βρετανική κυβέρνηση και οι περιφερειακές αρχές συνεργάζονται για μια κοινή προσέγγιση για την περίοδο των Χριστουγέννων, επειδή όλοι μας θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι οικογένειες μπορούν να ενωθούν, όπου και αν ζουν», ανέφερε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου.

«Οι συμβουλές που έχω λάβει τονίζουν ότι τέσσερις εβδομάδες είναι αρκετές ώστε αυτά τα μέτρα να έχουν πραγματικό αντίκτυπο, ώστε αυτοί οι κανόνες να λήξουν. Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ».

Οριστικό: Kαθολικό lockdown για ένα μήνα, λουκέτο σε γυμνάσια και λύκεια – Δηλώσεις Κικίλια

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βρετανία μπορεί να επιστρέψει σε κάποια μορφή κανονικότητας πριν τα Χριστούγεννα, αν οι πολίτες τηρήσουν τα μέτρα.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν Χριστούγεννα όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά και θα είμαστε σε θέση να ξανανοίξουμε πριν τα Χριστούγεννα», πρόσθεσε.