• 5 Αυγούστου, 2021

Καναδάς: Θα ξανανοίξει τα σύνορά του για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

 Καναδάς: Θα ξανανοίξει τα σύνορά του για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Ο Καναδάς θα ξανανοίξει τα χερσαία σύνορά του στις 9 Αυγούστου για τους Αμερικανούς πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19 και όλα τα σύνορά του στις 7 Σεπτεμβρίου για τους υπόλοιπους πλήρως εμβολιασμένους ξένους ταξιδιώτες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Για να μπορούν να εισέλθουν στο καναδικό έδαφος, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που έχει λάβει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές υγείας του Καναδά τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα και να μην παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα της νόσου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Στις 9 Αυγούστου σημαντικές αλλαγές στα σύνορα θα τεθούν σε ισχύ για να επιτρέπουν στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς και στους μόνιμους κατοίκους των ΗΠΑ να εισέλθουν στον Καναδά για μη ουσιώδεις λόγους», δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Πάτι Χάτζντου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Προς το παρόν οι ΗΠΑ δεν έχουν δεσμευτεί για ένα αμοιβαίο νέο άνοιγμα των συνόρων. «Θα συνεχίσουμε να επανεξετάζουμε τους περιορισμούς στα ταξίδια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, η οποία σημείωσε ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν τις συμβουλές των δικών τους ειδικών σε θέματα υγείας.