• 12 Μαΐου, 2021

Κάλυμνος: Μεγάλη διασπορά παρά το σκληρό lockdown – Θετικός ο δήμαρχος και ο Μητροπολίτης

 Κάλυμνος: Μεγάλη διασπορά παρά το σκληρό lockdown – Θετικός ο δήμαρχος και ο Μητροπολίτης

Παρά το συνεχιζόμενο σκληρό lockdown στην Κάλυμνο φαίνεται ότι δεν μπορεί να περιοριστεί η διασπορά…

Οι  7 εβδομάδες που ήδη το νησί είναι στο «βαθύ κόκκινο» φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετές για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δημιουργούνται βέβαια και εύλογα ερωτήματα, κατά πόσο τα αυστηρά μέτρα που προβλέπονται είναι αποτελεσματικά:

Λίγο πριν το τέλος Μαρτίου η  πορεία μείωσης των κρουσμάτων ήταν αισθητή. Όλα έδειχναν ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο. Δυστυχώς όμως από την πρώτη ημέρα του Απριλίου 2021 υπήρξε μία νέα έξαρση κρουσμάτων.

Με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει το kalymnos-news.gr, στις πρώτες 10 ημέρες του Απριλίου 2021 έχουν καταγραφεί συνολικά 150 κρούσματα.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Γιώργου – Ο γιος του τον αποχαιρέτησε με λόγια αγάπης και ένα ζεϊμπέκικο, “Το Βουνό” (vid)

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο Μητροπολίτης, Παΐσιος,μετά από τέστ που έκανε στα πλαίσια ιχνηλάτησης λόγω επαφής του με άτομο θετικό στον ιό.

Ο Μητροπολίτης υποβλήθηκε σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις και κατόπιν οδηγιών των θεραπόντων ιατρών, για προληπτικούς λόγους, εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλύμνου,