• 23 Ιουνίου, 2021

Κάλυμνος: Ετσι διακινούσαν ναρκωτικά με σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα

 Κάλυμνος: Ετσι διακινούσαν ναρκωτικά με σκάφη και πολυτελή αυτοκίνητα

“Φρένο” στη δράση δύο κυκλωμάτων ναρκωτικών με τη σύλληψη οκτώ μελών τους, έβαλαν οι Αρχές. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι δύο αρχηγοί οι οποίοι έκαναν χλιδάτη ζωή, με σκάφη αναψυχής, ακριβά αυτοκίνητα, μαθήματα κατάδυσης και σπουδές σε Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται τουλάχιστον 400 “κωδικοποιημένες” δοσοληψίες τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Αν και άεργος, ο εγκέφαλος της σπείρας με το προσωνύμιο “Κομπάλι” ήταν γνωστός στην Κάλυμνο για την ακριβή ζωή που έκανε. Ήταν ο κύριος αποδέκτης των κερδών και φρόντιζε να προμηθεύεται τα ναρκωτικά κυρίως από την Αθήνα και ταυτόχρονα κρατούσε τα ηνία της σπείρας.

“Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca ” – Δήλωση του συζύγου της 44χρονης

Τις πωλήσεις είχαν αναλάβει τα άλλα μέλη, μεταξύ των οποίων ο θείος του “Κόμπαλι”, γνωστός και με τα ψευδώνυμα “Χοντρός” και “Ρούλης”, ο οποίος είναι τοξικομανής και έχει βαρύ παρελθόν με συλλήψεις και φυλάκιση. Βοηθοί του ήταν το “Κουνέλι” ή “Αυτιάς”, καθώς και ο επονομαζόμενος “Μάικο”.

Παρότι συνήθως δεν εργάζονταν είχαν εξοπλίσει με αξεσουάρ μεγάλης αξίας τα οχήματά τους τα οποία χρησιμοποιούσαν για διακίνηση ναρκωτικών. Το άτομο που προμήθευε με ναρκωτικά τη σπείρα ήταν ο “ξάδελφος” ο οποίος διατηρούσε “καβάτζες” σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μέρος από τα κέρδη κατέληγε σε εκείνον με σκοπό να τροφοδοτεί την “αλυσίδα” της διακίνησης και να προμηθεύει και πάλι την εγκληματική οργάνωση.

Τα μέλη της σπείρας είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους τοξικομανείς του νησιού, τους οποίους απειλούσαν και δεν ήταν λίγες οι φορές που προχωρούσαν ακόμα και σε ξυλοδαρμούς. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν καταγραφεί φανερώνουν σχέσεις και συχνές επικοινωνίες με άτομα που βρίσκονται στη φυλακή.

Πηγή: Espresso