• 16 Ιουνίου, 2021

Καλογρίτσας: Μου έδωσαν το φιλί του Ιούδα και με έδιωξαν – Νέα sms με Παππά

 Καλογρίτσας: Μου έδωσαν το φιλί του Ιούδα και με έδιωξαν – Νέα sms με Παππά

Νέα γραπτά μηνύματα ανάμεσα στον ίδιο και τον πρώην Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά κατέθεσε στην προανακριτική Επιτροπή ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας. Στο νέο διάλογο, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει στον κ. Παππά ότι υπάρχει πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή, με τον επιχειρηματία να προτρέπει τον Υπουργό να «πιέσει το Λονδίνο» προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση.

Χ. Καλογρίτσας: Μάλλον … Τζίφος !!!

Ν. Παππάς: Δηλαδή;

Χ. Καλογρίτσας: Χωρίς εγγυητική πώς θα πάμε; Πάρε τον Samer να πιέσουν το Λονδίνο να το στείλουν κατά προτεραιότητα γιατί είναι για ελληνική κυβέρνηση.

Εκλογικός αιφνιδιασμός: Το “σύνδρομο” του απρόβλεπτου παράγοντα και η… στρατηγική Σημίτη – Δεδομένα και εκτιμήσεις

Ο ίδιος, μάλιστα, επιμένει ότι τελικά ο πρώην Υπουργός και συνολικά η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το όνομά του.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος με τον Θ. Πλεύρη όπου και πάλι ο κ. Καλογρίτσας τονίζει ότι υπάκουσε τυφλά στις εντολές του κ. Παππά.

Θ. Πλεύρης: Εκτός από Κοντομηνά και Μαρινάκη συναντήσατε κι αλλά πρόσωπα κατ’εντολη Νίκου Παππά;

Χ. Καλογρίτσας: Με έστελναν. Δεν πήγαινα. Είδα κι αλλά πρόσωπα. Τον κύριο Μαρινάκη δεν τον είχα δει ποτέ. Πρώτη φορά τον είδα εκεί. Είδα πολλά. Είδα άλλους επιχειρηματίες.Μου είπε ο Μαρινακης πως «ήμουν στο Μαξίμου το μεσημέρι και μίλησα με τον Νικο για το θέμα». Αυτό έγινε την ημέρα που είδα τον κύριο Μαρινάκη . Να σας πω και για τον Αρτεμίου. Είχαμε κάνει αρκετά ραντεβού. Κι από αυτή την πλευρα είχαμε πει πως θα μπορούσαμε να τα βρούμε τα χρήματα. Ναι. Είχα δει τον κύριο Αρτεμίου.

Θ. Πλεύρης: άρα η οποία συνεννόηση με τον κύριο Μαρινάκη έγινε μεταξύ Μαρινάκη και Παππά κι εσείς εκτελούσατε απλά εντολές;

Χ. Καλογρίτσας: σας το είπα. Εγώ υπάκουα τυφλά. Έδωσα το όνομα μου. Αυτά. Ήμουν ένα άγραφο sms email. Αυτό ήμουν. Αντί να το στείλουν χρησιμοποιούσαν εμένα. 100% ο Παππας είχε πει πως δεν υπάρχει συμφωνία όταν δεν υπήρξε.

Η εμπλοκή Αρτεμίου

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος συνόδευσε τον Ν. Παππά στη Βενεζουέλα εξήγησε ότι ουσιαστικά είχε γνώση του «εγχειρήματος» και λειτουργούσε μαζί με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας.

Θ. Πλεύρης: ο κύριος Αρτεμίου έλεγε πως θα έβαζε ο ίδιος λεφτά ή για λογαριασμό τρίτων;

Χ. Καλογρίτσας: Ηταν ο Αρτεμίου ο ίδιος ο κύριος Παππάς. Είχε τον τρόπο λόγω των επαφών του να φέρει λεφτά. Ο Αρτεμίου έλεγε πως 99% είχαν τα χρήματα και ο Παππας έλεγε 100%.

Ο κ. Καλογρίτσας, μάλιστα, περιέγραψε και ότι τελικά τον έδιωξαν από τη δημιουργία του καναλιού. Είπε χαρακτηριστικά: «Τελικά δεν ευδοκίμησαν τς παραπάνω. Μάλιστα την τελευταία Κυριακή με φώναξαν σε ένα σπίτι με τέσσερα πέντε άτομα. Συζητούσαν για το θέμα του αν θα καταστρεφόμουν ή όχι χωρίς εμένα. Θυμάμαι μια γυναίκα. Ήταν ο Νίκος Παππας και κάποιοι άλλοι. Η ομάδα του Νίκου και κάποιοι άλλοι. Είπαν πάμε να βρούμε τα χρήματα. Είπαν κάποια ονόματα επιχειρηματιών …δεν ήμουν εγώ στην ομάδα αυτή. Ήμουν πιο πέρα. Με αφαίρεσαν από τη συζήτηση και θεώρησα πως με προσέβαλαν για αυτό. Το βράδυ τρόικα υπογράφηκε η επιστολή αποχώρησης μου από το εγχείρημα. Την συνέταξε ο Παππας και η ομάδα του. Όχι εγώ. Διαφώνησα μάλιστα επειδή είχα κάποιες προσωπικές αναφορές όμως μου είπαν “ή έτσι ή φεύγεις από εδώ”. Με εκβίασαν. Και τελικά είπα “οκ έτσι”.Τη βραδιά αυτή περνούσα μεγάλη στεναχώρια. Ήταν και η γυναίκα μου. Μετά από αυτό με διώξανε. Μου δώσανε το Φιλί του Ιούδα και με διώξανε».

Το Documento

Ειδική αναφορά έχει στην έκδοση της εφημερίδας Documento, με τον ίδιο να τονίζει ότι εκείνος έδωσε τα 3 εκ. ευρώ.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι πρώτη σκέψη ήταν να εκδοθεί η εφημερίδα «Πρώτη», αλλά δεν προχώρησε. «. Τελικά πήγαν σε άλλη λύση. Μετά μου λέει ο Νικος «πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα». Μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Βαξεβάνη. Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση. Μου είπαν πως «αφού δεν υπάρχει το όνομα σου στην τηλεόραση να μπεις». Μπήκα τελικά. Για το ντοκουμέντο δάνεισα χρήματα. Το χρηματοδότησα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατ ευρώ. Όπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα «απ εξω». Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά. Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατ δανεικά», σημείωσε.

Ο κ. Πλεύρης επανήλθε ρωτώντας αν ο κ. Παππάς του ζήτησε να φύγει από το Documento. «Ναι. Μου ζητησε η ομάδα να φύγω. Θα διαβάσω κι άλλο sms με Παππά. Μα ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017. «Τι έγινε με εφημερίδα»; «Νικο μου όλα καλά». Παππας: «περί κλεισίματος ακουω. ΠΡΟΣΕΞΕ»! «Νοικοκύρεμα. Όχι κλείσιμο» απαντώ. «Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς»;

Η αποχώρηση

Λίγο αργότερα εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους τελικά αποχώρησε από την εφημερίδα. Είπε: «Κάποια στιγμή διαφώνησα με τη γραμμή και είπα δεν θέλω να συνεχίσω γιατί θέλαμε να μπλέξουν τον γιο μου. Όταν είχα την πρώτη έκανα αντιπολίτευση στον Παπανδρέου. Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμης. Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Παπανδρέου έγραφα. Όχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως. Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε οι γυναίκες όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του Στουρνάρα. Διαφώνησα τότε. Δεν ήθελα το όνομα του γιου μου σε αυτά. Ήλθε τότε ένα σημαίνων πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσε. Αρνήθηκα κι έφυγα.

Πηγή: ethnos.gr